Mennesketomt Strøgcenter giver ro til rottejagten

Rottehunden Frida og hendes ejer udnytter tiden under nedlukningen til at gå på inspektion i Strøgcentret

Udgivet:07. januar 2021, 10.03

Foto: Laila Kempel

IKAST Rottehunden Frida og hendes ejer Nanna Kjærgaard og kollega Carsten Nielsen havde masser af arbejdsro, da de tirsdag eftermiddag var på inspektionstur i det næsten mennesketomme Strøgcenter.

Hvad synes i om nedlukningen og de nyeste restriktioner?

- Det er godt at være på forkant, sagde Nanna Kjærgaard. For kollegerne betyder de skærpede coronarestriktioner, at det kan blive svært at få en hverdag til at fungere.

- Vi oplever, at specielt de ældre, som jo er dem vi skal passe på, har svært ved at overholde anbefalingerne om afstand. De vil rigtig gerne lige hilse på. Så måske vi skal tilbage til en større nedlukning som den vi så i foråret. Der var vi eksempelvis hjemsendt. Det er vi ikke for nuværende, siger Carsten Nielsen.

På billedet er Frida kun 10 uger gammel, men allerede i skarp træning. Nanna Kjærgaard ejer og træner Fria til at hjælpe hende i jobbet som rottefænger i Ikast-Brande Kommune. Foto: Laila Kempel

Fra sød hvalp til rottedræber

Ikast Avis mødte også rottehunden Frida, da hun bare var en hvalp på 10 uger.

Selvom Frida var en sød lille hundehvalp, så var hun også en dræber, der var i fuld gang med opdragelsen til at finde og slå rotter ihjel.

Se hvordan hun allerede øvede sig i 2018:

}