Yoga, mindfulness og café: 1300 kvadratmeter velvære åbnet i Ikast

Søndag slog et nyt velværecenter i Ikast dørene op. Et sted, der skal øge både trivsel og sundhed hos alle midtjyder Og det kan ske på mange måder

Udgivet:18. august 2022, 14.55

Læsetid:4 minutter

De tre kvinder bag Huset i ro er Anne Thygesen (t.v.), Marie Thygesen og Mai-Britt Risvig Flyvholm. Det har været en spændende proces for dem at bygge det op. - Når man laver noget, der er større end en selv, så er det lysten, der driver værket, siger Marie Thygesen.

Michael Holmgaard Christiansen
Journalist| mhc@herningfolkeblad.dk

6 måneder siden

IKAST For en uges tid siden ankom 83 paller. Søndag var der store åbningsdag.

I mellemtiden har folkene her arbejdet på højtryk. Brune papplader dækker stadig gulvene, og trappestiger strækker sig mod loftet, da Ikast Avis er på besøg et par dage før premieren.

- Der har været tryk på, siger Mai-Britt Risvig Flyvholm med et smil.

Hun kommer til at fungere som daglig leder her hos Ikasts nye velværecenter, der har fået navnet Huset i ro.

Et væld af tilbud

Midt i den travle slutspurt kan navnet forekomme lettere ironisk, men her bliver snart roligt igen, og så vil det give ganske glimrende mening.

Det er nemlig det, det kommer til at handle om. Ro.

Yoga, pilates, dans, træning, massage og mindfulness.

Tilbuddene bliver mange, men fælles for faciliteterne er dog, at de centrerer om temaerne sundhed og trivsel.

- Vi kalder det et velværeunivers. Det findes ikke andre steder. Ikke i Midtjylland i hvert fald, siger Mai-Britt Risvig Flyvholm.

Det er den lokale virksomhed Thygesen Textile Group, der står bag det nye 1300 kvadratmeter store velværeunivers, der har fået adresse i den ene bygning på Tulstrupvej 11 i Ikast, hvor også tøjfirmaet bor. Ud over den daglige leder drives Huset i ro da også af søstrene Anne og Marie Thygesen, der er en del af familien bag førnævnte tekstilkoncern. Fordelingen bliver sådan, at Anne Thygesen har ansvar for den nye livsstilsbutik i centret, mens Marie Thygesen fungerer som konceptudvikler.

Handler om FN’s verdensmål

En af idéerne bag Huset i ro har også været at efterleve FN’s verdensmål om sundhed og trivsel. Nu glæder man sig til at samarbejde med både private, kommune, foreningsliv og virksomheder i lokalområdet om at komme dette verdensmål i møde.

- Vi snakkede om, hvor mange der ikke har det godt. Alt for mange går ned med stress. Vi har altid gerne villet give noget tilbage til området, som har givet os så meget, siger Mai-Britt Risvig Flyvholm.

Det er dog ikke kun stress- og angstramte, der kan have glæde af stedet. Også massører, kropsterapeuter og kostvejledere får deres gang i bygningen. Dertil kommer, at huset også kommer til at rumme både en café, der bruger lokale råvarer, og en stor livsstilsbutik, der også sælger sundhedsprodukter.

- Det er ikke et sygehus. Det er for alle. Velvære kan også være at hygge på en café. Social sundhed er også vigtig, siger Mai-Britt Risvig Flyvholm.

Ned på jorden og mundvigene op

Velværecentret har også kursuslokaler og sågar en opvarmet terrasse, så man kan holde udendørs møder hele året. I yogalokalet er der relevante foredrag på plakaten en gang om måneden.

Til syvende og sidst handler det dog om kunderne.

- Vi kan ikke gøre det alene. Men vi tror på, at vi kan gøre noget for sundheden og trivslen i området, siger Mai-Britt Risvig Flyvholm.

Nu er trappestigerne i de nye lokaler væk. Men gæsterne får stadig mulighed for at træde helt ned på jorden.

- Vi vil gerne have gæster, der smiler mere, end før de kom. Og nu glæder vi os bare til at åbne, siger Mai-Britt Risvig Flyvholm.

De sidste finpudsninger i det 1300 kvadratmeter store Huset i ro i Ikast. Foto: Tom Laursen
Her et behandlingsrum med massagebriks. - Man behøver ikke fejle noget for at komme i Huset i ro. Det er også for folk, der bare gerne vil have noget velvære, siger leder Mai-Britt Risvig Flyvholm. Foto: Tom Laursen
Rummene i Huset i ro har fået navne som Lotus, Zen og Soul. Her er det yogalokalet Gaya. Det betyder noget i retning af »jordens kraft«, hvilket er passende for yoga. Foto: Tom Laursen
Butikken sælger livsstilsprodukter, møbler og accessories. Men også varer med fokus på sundhed og velvære, for eksempel terapilys og kugledyner. Foto: Tom Laursen
Inden - eller efter - en yogasession kan man sætte sig i loungens bløde stole. Foto: Tom Laursen
Også en psykoterapeut får et rum i Huset i ro. Samtalerne føres i disse behagelige stole. Foto: Tom Laursen
Lokalet, som Mai-Britt Risvig Flyvholm her viser frem, hører til caféen. Det er meningen, at sel­skaber kan sætte sig herind. Foto: Tom Laursen
Huset i ro

Nyt velværecenter i Ikast.

Stedet rummer blandt andet yoga- og mindfulnessfaciliteter, praksisser for massører og terapeuter, en café og en stor livsstilsbutik.

Det er tøjvirksomheden Thygesen Textile Group, der står bag Huset i ro, som har hjemme på samme adresse i Ikast.

Huset i ro åbnede i søndags.