Herning overtager Frederikshavns EM-kampe

Herning bliver hjemsted for de kampe ved EM i kvindehåndbold, der skulle have været spillet i Frederikshavn.

6. november 2020, 16.28

Jyske Bank Boxen har flere gange tidligere dannet ramme for kampe ved håndboldslutrunder. Senest ved herre-VM i 2019. (Arkivfoto)

KØBENHAVN Jyske Bank Boxen i Herning kommer til at lægge gulv til endnu flere kampe ved EM i kvindehåndbold i december.

Dansk Håndbold Forbund (DHF) oplyser på sin hjemmeside, at de kampe, som skulle have været spillet i Frederikshavn, bliver flyttet til Herning, som i forvejen skulle være hjemsted for en række EM-kampe.

Det sker, efter at DHF tidligere fredag meddelte, at de nye, skærpede coronarestriktioner i Nordjylland umuliggjorde afviklingen af EM-kampe i Arena Nord i Frederikshavn.

- Med hjælp fra vores gode samarbejdspartnere MCH og Herning Kommune har vi lavet en løsning, hvor kampene i både gruppe A og B nu spilles i Jyske Bank Boxen i Herning, siger DHF-formand Per Bertelsen på hjemmesiden.

- På en dag som i dag, hvor alt skal omtænkes, priser vi os lykkelige for, at vi i MCH har en så god samarbejdspartner, der ikke alene stiller sig til rådighed for at løfte selve opgaven, men som også kommer til at gøre det på et sædvanligt højt niveau.

Dette års kvinde-EM bliver ikke den første håndboldslutrunde, der afvikles i Jyske Bank Boxen.

Ved kvinde-EM i 2010, herre-EM i 2014, kvinde-VM i 2015 og herre-VM i 2019 blev der ligeledes spillet kampe i Herning.

- Vi har rammerne og mulighederne for at udvide EM hos os med den ekstra gruppe, så derfor hjælper vi selvfølgelig, når der er brug for det, siger direktør for Messecenter Herning Georg Sørensen på DHF's hjemmeside.

- Vi har et mangeårigt samarbejde med Dansk Håndbold Forbund, og også under disse særlige omstændigheder løser vi sammen med dem opgaven med to EM-grupper.

Danmark og de andre EM-nationer skal i aktion fra 3. til 20. december. Norske Trondheim er sammen med Herning vært for turneringen.

Danskerne spiller sine indledende gruppekampe ved EM i Herning 4., 6. og 8. december. Eventuelle mellemrundekampe med dansk deltagelse vil også blive spillet i Jyske Bank Boxen.

/ritzau/