Sol over første student på HTX i Ikast

Torsdag sprang Mathias Dalum fra Gjellerup ud som den første student fra Handelsgymnasiet Ikast-Brande efter en veloverstået eksamen.

Udgivet:15. juni 2017, 18.40

Læsetid:1 minut

På med studenterhuen- Mathias Dalum er nyudsprungen student ?Privatfoto

IKAST Champagne, kransekage og en kongeblå HHX-hue var sammen med en tydeligt glad og stolt familie klar til at tage imod 21-årige Mathias Dalum, da han kom ud fra sin sidste eksamen i virksomhedsøkonomi.

Start på studentertiden

Smilet var da også stort hos den unge mand, da han sammen med uddannelseschef Erik Sidenius hejste flaget, og dermed officielt satte gang i studentertiden.

- Det er fedt. Det er jo det, man har ventet på i tre år. Nu skal jeg ud og finde noget arbejde, for jeg tager et sabbatår. Jeg vil gerne uddanne mig inden for handel, men jeg skal have fundet ud af, præcis hvilken retning jeg skal i, sagde Mathias Dalum.

Han var dog ikke i tvivl om, hvad den nærmeste fremtid skal bruges på:

- Nu skal vi fejre det i klassen. Både med tur i studentervogn, og jeg skal også holde studentergilde derhjemme. Vi har haft et rigtigt godt fællesskab og en fantastisk klasse. Jeg har en masse gode venner her, sagde studenten, inden han kunne nyde et velfortjent glas bobler.

Flaget hejses sammen med uddannelsesleder Erik Sidenius
Uddannelsesleder Erik Sidenius ønske Mathias Dalum til lykke
Jordbær og champagne hører til den festlige afslutning
Erik Sidenius, uddannelsesleder på HHX, ønsker Mathias Dalum til lykke