Morgenstund på biblioteket: En halv times sang, sætter dagen igang

Bente Busk vil hver anden onsdag spille og synge omkring 10 sange sammen med de fremmødte

12. februar 2020, 16.00

Omkring 40 deltog i premieren på Morgensang på biblioteket. Aktiviteten foregår en halv time hver onsdag morgen i lige uger. Foto: Laila Kempel

IKAST Intet er så livsgivende som at starte dagen med sang - en morgensang.

Bente Busk havde onsdag formiddag premiere på endnu en af sine mange frivillige pensionist-opgaver, som hun selv kalder det. Hun var i mange år leder af Bakkehuset i Ikast, og selvom hun har sagt farvel til et arbejdsliv fyldt med musik, så har hun på ingen måde droppet det sidste. Musikken.

Glæde

- Jeg har med stor glæde deltaget i morgensang på Herning bibliotek hver anden uge, og så tænkte jeg, at det kan vi da også i Ikast, siger Bente Busk.

Hun fik en snak med bibliotekar Kim Kaulbach, der næsten ikke kunne sige nej til et sådan tilbud.

Nyt klaver

- Hun vil jo gøre det gratis, og det kan man da ikke afvise, siger Kim Kaulbach, som alligevel har brugt penge for at få den nye aktivitet på plads.

Biblioteket har købt et nyt el-klaver.

Det fik en glimrende premiere foran de omkring 40 deltagere, der havde et meget feminint præg med bare tre mandlige røster i forsamlingen.

- Fremmødet er ganske fint, taget det dårlige vejr og vinterferien in mente, så vi er glade, siger Kim Kaulbach,

De første toner på elklaveret handlede præcis om morgenstunden, og hvilken en?

Nina og ostemad

Det var den kendte historie om Nina, der går i bad, mens nogen spiser ostemad.

Bente Busk fortsatte med sin egen ynglingsmorgensang: »Se nu stiger solen af havets glød«.

- En fantastisk sang, hvor man næsten kan mærke magien, når solens stråler bryder frem, forklarede hun inden hun præsenterede forsamlingen for en knap så kendt sang: Jens Rosendal’s »Nu drejer vort land sig om solen« som blev gennemgået et par gange inden den for alvor blevet taget indenbords og sunget ud - i takt med, at vinterhaglene piskede mod ruden.

I sne står urt...

Og meget passende var det: »I Sne står urt og busk i skjul« der efterfølgende dukkede op på væggen fra projekterens lyskegle. En tekst,, som de bageste deltagere havde svært ved at læse.

- Jeg lover at gøre det bedre næste gang. Jeg kan godt se, at det ikke er smart at sætte alle vers på den samme side. Det gør jeg bedre næste gang lovede Kim Kaulbach.

Ni sange

Planen var, at der på den halve time skulle synges ti sange. Det blev til ni. Og udover de nævnte blev det til Anne Linnets: »En forårsdag« - som Bente Busk kunne fortælle får plads i den nye udgave af højskolesangbogen, !Jeg plukker fløjsgræs«, »I Danmark er jeg født«, Storebæltsbroens indvielsessang: »God morgen lille land«, og afslutningsvis: »Stenen slår smut«

- Jeg har mange planer og ideer til fremtiden. Det handler om at læse et lille digt, og måske invitere en til at vælge tre sange, som vedkommende så skal fortælle om, hvorfor de er valgt. Musik gør mig glad, og det er derfor jeg fylder mit liv med det, forklarer Bente Busk umiddelbart efter, at hun har slået den sidste akkord an på elklaveret og sagt på gensyn til de glade deltagere.

Kaffen er klar...

Efter den musikalske halve time valgte flere nok at fortsætte dagen med mottoet: Om lidt er kaffen klar....

Morgensang på biblioteket er i øvrigt aftalt til hver onsdag i ulige uger, i respekt for, at Herning bibliotek har sin morgensang i lige uger, så man kan deltage i begge dele. I Ikast er der sat datoer på helt frem til den 20. maj.

Se video på Ikast-brandenyt.dk

Bente Busk spiller for og fortælle anekdoter ved morgensang på biblioteket hver uge. Musik gør mig glad, så detfor gør jeg det gerne og helt frivilligt. Foto: Laila Kempel