Nekrolog: Tandlæge Henrik Steffensen

Fra tandlæge Kirsten Eggers har vi modtaget:

Udgivet:11. december 2019, 17.39

Læsetid:2 minutter

Foto: Colourbox

3 år siden

Nekrolog Tandlæge Henrik Steffensen er sovet ind efter flere års sygdom, 77 år gammel.

Henrik Steffensen er sovet ind søndag aften den 8. december. Han bor på friplejehjemmet Grønneparken, Ikast, da han igennem 20 år har haft parkinson og de sidste år har Henrik haft store problemer med sit syn og sin bevægelighed. Han havde derfor brug for hjælp til daglige gøremål.

Henrik har hele sit arbejdsliv arbejdet med tandpleje for børn og unge i Ikast kommune, samtidig med at mange forældre kunne møde ham som deres tandlæge om eftermiddagen hos tandlæge Holm i Ikast midtby.

Henrik var ikke hvilken som helt tandlæge, han var faglig dygtig helt ud over det sædvanlige. Hans sølvfyldninger kunne genkendes mange år efter, de blev lavet, de var så flotte, at vi som tandlæger altid kunne sige " det er en Stef fyldning", - ja det blev hans kendenavn fra os kollegaer. I mange år var Henrik med til at efteruddanne os "nye" tandlæger, som måske kom lige fra tandlægeskolen og på den måde fik han stor betydning for høj faglighed i den kommunale tandpleje flere steder i Danmark. Henrik lærte altid fra sig. De tandlæger, der valgte at videreuddanne sig til bøjletandlæge blev rigtig gode håndværkere, for de havde af Henrik lært at bukke individuelle bøjler til børnene.

Der må gå mange mennesker rundt i Ikast med fine tænder, ja de er måske i dag forældre selv til børn med fine tænder, som har haft stor glæde af at kende tandlæge Henrik Steffensen. Sammen med to kollegaer lavede han Danmarks første sundhedsplan for børn og unge, denne plan har haft stor betydning for den enorme fine tandsundhed, vi ser hos børn og unge i dagens Danmark, og rigtig mange af Danmarks børnetandplejer efterspurgte planen fra Ikast og kopierede den til deres tandpleje.

Henrik efterlader sig kone Letisia Steffensen og tre voksne piger, der bor med deres familier rundt i Danmark

Æret være dit minde Henrik, du satte dig mange spor, sov i fred fra en tandlægeveninde og kollega Kirsten Eggert, tidligere overtandlæge, Herning Kommune