Sexolog og parterapeut har slået sig ned i Bording

Pasquale Paladino har indrettet klinik i privaten, og han har travlt

Udgivet:22. juni 2023, 12.00

Læsetid:2 minutter

Pasquale Paladino begyndte som frisør allerede som 13-årig. Siden havde han egen klinik, men nu har han taget springet og er blevet blandt andet parterapeut og sexolog.

Flemming Thulstrup
Journalist

3 måneder siden

PARTERAPI Væggene er lyse, brudt af søjler med grønt. Det er et rum i harmoni med sig selv, og det er også meningen. Det skal nemlig være et sted, hvor klienten krænger sine inderste tanker ud. Det er nødvendigt for den videre færd på livets rejse - enten alene eller som par.

Stedet er et parcelhus på Sønderborgvej i Bording.

Der er intet skilt udenfor, men på glasdøren ind til nummer 60 fremgår det diskret, at her ydes der rådgivning til både par og enkeltpersoner, der har mødt bump på livets vej, eller som vil forebygge, at de overhovedet opstår.

Det er Pasquale Paladino, som har firmaet Datingogparforhold, og han har nedsat sig som blandt andet parterapeut, sexolog og datingcoach.

Frisør som 13-årig

Det lå ellers ikke i kortene, at dansk-italieneren skulle brødføde sig som terapeut og coach.

- Min far er italiener og kom hertil på grund af kærligheden. Senere mødte han min mor, og de slog sig ned i Holstebro, hvor han gennem en årrække havde frisørsalon, fortæller Pasquale Paladino.

Allerede som 13-årig fik han selv saksen i hånden, og han gennemførte senere en mesterlære hos sin far, inden han som 18-årig åbnede egen frisørsalon i Vinderup.

Brug for et eftersyn

Med kam og saks i hånden blev han af kunderne stillet over for en række problemstillinger og livsbetragtninger.

- Det var måske det, der gav mig lysten til at uddanne mig videre, fortæller han. - For halvandet år siden opgav jeg så frisørfaget og slog mig ned som rådgiver og terapeut på fuldtid. Det har jeg aldrig fortrudt. Det går rigtig godt, og jeg har ventetid på de fleste områder, fortæller Pasquale Paladino. Han oplever, at det bliver mere og mere almindeligt at se sit forhold efter i sømmene.

- De fleste synes jo, at det er ganske naturligt at køre bilen på værksted for at forebygge fejl, eller når bilen fejler noget. Det samme er vel ganske naturligt, når det drejer sig om individuelle problemer eller knas i forholdet. Mange vil gerne bevare og forbedre det forhold, der allerede er bygget op, siger parterapeuten fra Bording.