Elektrisk oplevelse

Jakob Laursen blev udfordret i energioptimering og grøn omstilling ved Skills

Udgivet:07. februar 2023, 15.00

Læsetid:1 minut

Jakob Laursen skulle under DM i Skills blandt andet komme med nye digitale løsninger til energi­optimering. Foto: PrivatFoto

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

1 måned siden

IKAST Til sommer kan han kalde sig elektriker, men han kan også bryste sig af at have konkurreret med de dygtigste lærlinge inden for sit fag.

Jakob Laursen fra Ikast deltog nemlig i weekendens DM i Skills i Frederica og fik en andenplads.

- Det var en oplevelse, som har overgået alle mine forventninger. Dagene var fyldt med stor koncentration, og konkurrencen var hård mellem de fem finalister, som havde et godt fællesskab uden for konkurrencen, fortæller Jacob Laursen.

Under konkurrencen blev elektrikerlærlingene udfordret i installation af nye digitale løsninger til energioptimering til offentlige institutioner, private bygninger og hjem.

- Det har været fedt at vise mit fag frem. Jeg valgte at gå til udfordringerne som en almindelig arbejdsdag, hvor vi heller ikke altid ved, hvad dagen bringer. Det handler om at læse opgaverne så godt som muligt, siger Jacob Laursen.

Han er i lære hos Midtjysk El Center og har besluttet sig for at have fokus på at være selvkritisk for derved at aflevere det bedste stykke håndværk.

- Vi er enormt stolte af Jacob Laursen og hans andenplads. Han har lige fra begyndelsen af sin læretid gået målrettet efter opgaven, så det er beundringsværdigt, siger direktøren hos Midtjysk El Center, Viggo Mulvad.