HIH-kvinder skal holde dampen oppe

Nykøbing FH kommer i aften på besøg i Ikast til et møde med ubesejrede Herning-Ikast Håndbold

Udgivet:22. september 2021, 12.23

Læsetid:2 minutter

Stine Skogrand og Herning-Ikast Håndbold tager i aften mod Nykøbing Falster Håndbold. Foto: Henrik Ole Jensen

Thomas Damm
Journalist| tbd@herningfolkeblad.dk

HÅNDBOLD Sæsonen i Bambusa Kvindeligaen er fire runder gammel. Status er, at Herning-Ikast Håndbold er ét af tre hold, der har vundet samtlige kampe. De to andre er Viborg og Odense.

Pointmæssigt naturligvis en perfekt start, men i den seneste kamp - ude mod Randers i sidste uge - blev det til en sejr på 23-20 efter en dyst, hvor midtjyderne måtte slide hårdt i det meste vejen og angrebsmæssigt havde nogle udfordringer.

I aften gælder det så en hjemmekamp mod Nykøbing Falster Håndbold, der har indledt med tre sejr og et nederlag. Og assistenttræner Anders Friis mener, at hans hold lige skal finde lidt mere spillemæssigt, end det lykkedes mod Randers.

- Vi er selvfølgelig glade og stolte over de to point, vi fik mod Randers, men vi ved også godt, at vi skal et gear op mod Nykøbing, ellers så får vi det svært. Vi talte om i omklædningsrummet, at vi skal steppe op i de kommende kampe, hvis vi skal have point, og det ved spillerne også godt, så jeg er ikke bekymret for, at de ikke leverer på et højere niveau i de kommende kampe, siger Anders Friis til klubbens hjemmeside.

Chok-nederlag

Men måske er Nykøbing også udfordrede. I hvert fald tabte de deres seneste kamp på hjemmebane med 19-26 til Horsens, der dermed fik sæsonens første sejr. Et tæt på chokerende resultat. De tre Nykøbing-sejre er også kommet mod rækkens potentielt svagere hold, så noget tyder på, at det kan blive en hård sæson for holdet fra sydhavsøerne.

Og de kan forvente at måde et velforberedt HIH-mandskab, der altså ikke har spillet kampe i ni dage og i stedet har kunnet få nogle gode træninger.

- Det er fint med en lille pause fra kampe, som vi kan bruge på angrebsspillet, hvor vi ikke har fået så mange minutter sammen endnu, og hvor det halter en lille smule samtidig med, at vi måske kan få Sonja Frey helt klar igen til den kommende periode, hvor vi helt sikkert får brug for hendes kompetencer. Så er det også vigtigt lige at få med, at vi viser mange gode ting i kampen, og at det bestemt ikke var alt, der ikke var godt mod Randers, forklarer Anders Friis.

Der er kampstart i IBF Arena klokken 18.30.