Drenget smil gemmer benhård business

Medejer og administrerende direktør for DK Company afdelinger i Ikast og i København og i alt 11 brands Jens Obel fylder 50 år

6. april 2020, 04.35

Jens Obel Jørgensen, medejer og direktør i DK Company, fylder 50 - på en noget anden måde end han havde forestillet sig. Foto: Tom Laursen

FØDSELSDAG Det blev dyrt, da en ikke stedkendt mand i Struer spurgte om vej til banegården.

Af alle mennesker på Limfjordsbyens gågade den dag valgte han at spørge purunge Jens Obel Jørgensen, der tilfældigvis stod udenfor den lokale herreekviperingshandel, hvor han var i en uges skolepraktik i 7. klasse.

Praktikanten viste manden vejen, og nåede også lige at sælge ham fem par Bellevue-underbukser på bud og et par jeans fra et gadestativ inden togafgang.

En handel som skulle vise sig også at manifestere ruten fremad for Jens Obel Jørgensen selv.

Han runder i dag 50 år. Som medejer og administrerende direktør for den internationale modekoncern DK Company i Ikast og for selskabets afdeling i København.

Benhård business

Stadig med et drenget smil og med et indbygget behov for at bidrage til en glad og positiv atmosfære omkring sig.

Men efter 16 år med konstant vækst og udviklingen som del af ledelsen i milliard-modetøjskoncernen bor der bag smilet og den altid rappe bemærkning også en målrettet, ambitiøs og kompromisløs leder. Benhård business er lige så stor en del af den imødekommende chef.

Begge sider af Jens Obel Jørgensen har i ugerne op til den runde dag været på hårdtprøvet overarbejde.

Corona-krisen i hele verden rammer især modeindustrien hårdt, og på linje med de fleste øvrige danske modevirksomheder har DK Company måttet fyre mere end 100 trofaste og dygtige medarbejdere, og derudover er 600 medarbejdere sendt hjem med tilskud fra statens økonomiske hjælpepakker.

Krisen har ramt hurtigt og hårdt som et svirp med en sjaskvåd striksweater.

Derfor fylder fødselsdagen heller ikke det store for Jens Obel Jørgensen. Det er situationen i verden, i Danmark og i DK Company for alvorlig til.

Receptionen aflyst

Den planlagte reception i sidste måned for både Obel og koncernens grundlægger og hovedaktionær, Jens Poulsen, der i januar fyldte 50 år, blev kort efter statsminister Mette Frederiksens nedlukning af landet aflyst. I klassisk Jens & Jens-stil ønskede de at skabe en god oplevelse for deres gæster - blandt andet med Nik & Jay live på scenen som en kærlig hilsen til medarbejdere og kunder.

- Til vores firmafester er det altid Nik & Jay-sangen »Kommer igen«, der er signalet til at nu bliver festen vild, afslører Jens Obel Jørgensen.

I stedet for fejring har Jens Obel Jørgensen sammen med en øvrige ledelse og medejerkreds arbejdet i døgndrift for at sikre kursen for koncernen midt i coronakrisen.

- Jeg aner faktisk ikke, hvad der skal ske på min fødselsdag. Det bliver formentligt bare de allernærmeste, der kigger forbi. Min søster skulle have været hjemme fra Canada, men det kan ikke lade sig gøre nu, siger han.

Hans kone Mette Frederiksen har taget teten på at sikre, at det højest bliver de ti tilladte gæster i hjemme på gården - en ombygget landejendom lige udenfor Ikast.

- Jeg havde forestillet mig en dag med mange gæster. Det er ærgerligt, men set i det store perspektiv lige nu, så er min fødselsdag pludselig ikke vigtig.

Omgivet af jerseykøer

Følelserne, tankerne og bekymringerne ved at befinde sig midt i en knaldhård krise lærte han at kende allerede som lille.

Han voksede op på en gård omgivet af 100 jerseykøer og 400 fedesvin. I Resenstad på den anden side af dæmningen i Struer. Her drev hans forældre den gård, hans far havde overtaget efter farfaren.

Efter år med investeringer og ekspansion gav 1980’ernes landbrugskrise pludselig renter op over 20 procent. Og store økonomiske udfordringer på gården.

- Jeg husker, at mine forældre diskuterende, om de skulle betale regningerne fra dyrlægen eller fra foderstofforeningen. Jeg hørte også mine forældre skændes for første gang nogensinde. Kriser gør noget hårdt ved mennesker.

Den betød også, at både Jens og hans søster, Mette Obel, lærte at hjælpe til og arbejde hårdt i en tidlig alder.

- Vi kørte rundt med halmpresseren for at presse for nabogårdene for, at vi selv kunne få råd til at beholde vores halmpresser. Vi regnede ud, at vi tjente 50 øre per halmballe, når udgifter til blandt andet diesel var trukket fra. Jeg lærte tidligt om dækningsbidrag, smiler Jens Obel Jørgensen.

Handelspotentialet forløst

Hans handelstalent og glade måde at møde mennesker var tydelig. Der var ingen pres på for at blive tredje generation på slægtsgården. Derimod opbakning hjemmefra til at bruge skolepraktikken i herretøjsbutikken i Struer.

Også her var potentialet tydeligt. Især efter kombi-løsningen med vejvisning og tøjsalg.

Toget var på skinner. Jens Obel Jørgensen takkede ja til den tilbudte læreplads.

- Jeg var skrækslagen, da jeg havde taget bussen ind til den afgørende samtale om lærepladsen. Jeg er ordblind, og havde kun et 9-tal i engelsk at prale med. Resten var stort set 03’ere. Men jeg skulle slet ikke vise min karakterbog. »Den skal jeg ikke bruge til noget. Jeg skal bruge det, du kan«, sagde indehaveren til mig.

Allerede et halvt år efter udstået læretid blev Jens Obel Jørgensen tilbudt job som førstemand i Mr.-butikken på gågaden i Ikast.

- Det var en oplagt mulighed, fordi jeg kunne kombinere arbejde med håndbold i Ikast, forklarer han om det valg.

Efter blot seks måneder her dumpede et jobtilbud i dametøjsvirksomheden Lindon op - gennem en af de nye holdkammerater i håndboldklubben, Claus Bentzen.

- Jeg skulle lige overveje dametøj, men jeg blev samtidigt tilbudt både firmabil og mobiltelefon. Især det sidste var stort på den tid, griner Jens Obel Jørgensen.

Han takkede ja men betingede sig, at han først kunne starte efter seks måneder:

- Jeg havde lovet Erik Eriksen i Mr., at jeg ville blive mindst et år. I min verden er et ord et ord, så det ville jeg overholde.

Som sælger i Lindon fik han, hvad han selv betegner ansvaret for de 40 mest besværlige kunder i Jylland:

- Dem der ville se alt tøjet på, forhandle, tænke over det..., siger han.

Men kundeporteføljen fordoblede han forholdsvist hurtigt, og Lindon tilbød Jens Obel Jørgensen posten som eksportchef. I den rolle bidrog han til at udvikle Lindon med sub-brands og ekspres-koncepter.

Chef og medejer

Efter 11 år opstod hos Lindon opstod mulighed hos en anden håndboldkammerat, Jens Poulsen. Her fik han ansvaret som leder de to nyopkøbte brands Kaffe Clothing og Cream. Samtidig kunne han i DK Company realisere en drøm om medejerskab. Sammen med resten af lederteamet i DK Company, Kasper Philipsen, Søren Lauritsen og Jens Poulsen tog han en unik og bemærkelsesværdig rejse med vækst og udvikling gennem opkøb.

I fjor omsatte koncernen for 3,4 milliarder kroner og realiserede et resultat før skat på 256 millioner kroner.

I dag er Jens Obel Jørgensen ansvarlig for afdelingerne i Ikast og i København og i alt 11 brands.

Han er stadig en glad dreng, men samtidig også en respekteret og værdsat chef.

- Det er i krisetid, man for alvor bliver testet som chef. Det har været hårdt at skulle tage drastiske beslutning og fyre dygtige medarbejdere. I de seneste uger er jeg også blevet rørt over, hvordan medarbejderne reagerer i stormvejr. En skrev til mig, at hun vidste, at det var sværere for os som personer at tage beslutningen, end det var for hende at forstå og respektere fyringen. Vi har altid investeret i medarbejderpleje. Det eneste, der faktisk kan gøre mig rigtig vred på jobbet er, når medarbejdere forbryder sig mod vores værdisæt om respekt. Da jeg arbejdede for Lindon var følelsen af være del af en stor familie vigtig for både trivsel og udvikling. Netop sammenhold og nærhed har også båret DK Company langt. Og det kan og skal også nok bære os gennem krisen nu.

Håndbold i Herning

Privat fylder sport og bevægelse stadig meget. Jens Obel Jørgensen er del af et lukket håndboldhold i Herning, som med blandt andre tidligere divisionsspillere som Kim, Ole og Steen Simonsen nu spiller serie-bold.

- Jeg elsker stadig at være del af spillet og især snakken i omklædningsrummet. Når man til dagligt omgås så mange kvindelige ansatte, er det rart med et rum til herresnak.

Desuden er familien, der også tæller børnene Oliver, 17, og Sophia, 14, del af en venneflok, der især mødes om beachvolleyball som fællesskab.

- Det er fedt, at vi både mænd og kvinder kan have det sjovt sammen på den måde. Vi kan mødes og spille en lørdag eftermiddag og så gå hver til sit med eget program. Eller mødes og spille, spise og hygge sammen en hel dag. Det er et vigtigt fællesskab for os.

Havudsigt på Mallorca

Derudover investerede familien for halvandet år siden i et hus helt ned til vandet i havnebyen Port de Sollér på Mallorca, som de er i fuld gang med at renovere.

- Vi glæder os til, det bliver færdigt, men lige nu er Spanien jo gået helt i stå.

På DK Company i Ikast møder en lille del af den samlede medarbejderflok stadig ind på job.

- Her i Ikast arbejder vi femdagsuger. Alle de, der er tilbage, knokler, konstaterer Jens Obel Jørgensen.

Det ønskede han i fredags at belønne.

- De savner alle vores kok Bjarne (Mølsted, red.) i kantinen. Han er en af dem, vi har hjemsendt. Derfor lavede jeg scarmbled eggs til dem alle. Jeg har aldrig før lavet mad til mine medarbejdere - men de fortjener at blive forkælet, siger chefen.