Sommerdage på Kærmindeparken

Udgivet:28. juni 2023, 18.00

Læsetid:1 minut

Plejehjemmet Kærmindeparken afholdte sommerdage tidligere i juni. Foto: Henrik Ole Jensen

Inger Christensen Sunds. pårørende til beboer på Kærmindeparken

3 måneder siden

LÆSERBREV Jeg har min gamle mor på 101 år på plejehjemmet Kærmindeparken i Bording.

Jeg hører hver dag i pressen om besparelser, hvor pressede personalet er, dårlig løn, og hvor svært det er at rekruttere plejepersonale. Det kan gøre en lidt modløs, for sandt er det, at der er travlt.

Men der er også solstrålehistorier ind imellem. Det har der for mig været for et par uger siden. Da har jeg nemlig sammen med min mor deltaget i »Sommerdage på Kærmindeparken«. I hele fire dag fester man – personale, beboere, pårørende, frivillige fra byen. Der er rejst et stort telt, hvor alle festlighederne foregår.

Der er underholdning, sang og musik, kaffe og frokost i teltet, festspisning med dans, loppemarked, bankospil og gudstjeneste med mere.

Jeg var med, og jeg så, hvordan personalet hjalp alle beboere, som kunne og som ønskede det (og det var mange) med at blive klar og komme med til det, der foregik i teltet. De fik en masse oplevelser og socialt samvær, og personalet hjalp dem ligeledes ved kaffen og frokosten, så alle kunne nyde det. Det så virkelig ud til, at alle inklusive min mor nød det i fulde drag.

Sommerdage på Kærmindeparken kommer op at stå ved hjælp af et samarbejde mellem Kærmindeparkens ledelse, Aktivcentret og Beboer- og Pårørenderådet, og fra de sidste to kategorier er der mange frivillige.

Det hele viser bare, at der nok er kedelige oplevelser, men hvis vi løfter i flok, både personale og frivillige, så kan det lykkes, at der også kan opleves stjernestunder på et plejehjem.

Jeg vil gerne sige en stor tak til personalet på Kærmindeparken, frivillige fra Aktivcentret og pårørende og beboerrådet for de dejlige oplevelser, der har været med til at give min mor og også andre fra min familie sammen med hende.