Corona-aflysning: Den historiske julebasar i Ansgar i Ikast er aflyst

Med aflysning af basaren går Ikast Kirkecenter glip af et overskud på 230.000 kroner

30. september 2020, 15.03

Lige nu er håndværkere i gang med at skifte vinduer og fuger i Ikast Kirkecenter, som derimod på grund af corona må aflyse november-basaren i Ansgarsalen. Foto: Tom Laursen

IKAST For første gang i 83 år bliver der ingen lotteri, lagkage, loppefund, hjemmelavet syltetøj, julepynt eller alle de øvrige traditioner, som over to dage trækker mere end tusind børn og voksne til kirkecentret. På grund af corona er den historiske julebasar i Ansgar aflyst. Det betyder også, at Ikast Kirkecenter ikke som sædvanligt fra første onsdag i oktober begynder salget af sine basar-lodsedler.

- Vi skal passe på hinanden, og derfor er der ingen vinder af den stor gevinst i år. På grund af corona kan vi ikke forsvare at sende sælgere ud i hele Ikast for at sælge lodsedler, besøge mange hjem, modtage kontanter og bruge vekselpenge. Derfor har truffet den svære beslutning at aflyse, siger Simon Simonsen, formand for Ikast Kirkecenter, der også ærgrer sig over aflysningen af basaren i november.

- Det er fysisk umuligt at holde afstand og undgå trængsel rundt i kirkecentret. Trængsel er en del af basaroplevelsen, og det at mennesker mødes på kryds og tværs og snakken går, er jo det, vi holder så meget af, når vi hvert år slår dørene op, siger Simon Simonsen.

Renovering i fuld gang

De seneste år har basar og lodseddelsalget givet et overskud på omkring 230.000 kroner.

- Den indtægt får vi svært ved at undvære, siger kirkecenterformanden.

Pengene fra de forrige år blev allerede før, corona ramte verden, disponeret: I øjeblikket er håndværkere således i fuld gang med at skifte vinduer og fuger i muren ud mod Rådhusstrædet.

- Vi har heldigvis sparet sammen, så vi kan betale den regning. Men et nyt køkken til at afløse det gamle fra 1970’erne har længe været på vores ønskeliste. Men om vi kan finde penge til det nu, hvor vi kommer til at mangle basar-overskuddet, ved vi endnu ikke. Vores plan er, at vi her i efteråret vil lave en pengeindsamling, hvor vores mange brugere - ja, hele byen - vil få mulighed for at støtte os og derved hjælpe os igennem det kommende år. Måske det så alligevel kan give os et nyt køkken. Bestyrelsen tror på det, lyder det fra Simon Simonsen.