Ikastbo står bag nyt netværk for alenefædre og deres børn

Nu får alenefædre med fuld forældremyndighed over børnene en mulighed for at mødes og dele erfaringer med andre i samme situation

Udgivet:02. juli 2021, 15.54

Læsetid:2 minutter

31-årige David Simonsen fra Ikast fortæller, at han som alenefar med fuld forældremyndighed over to drenge på syv og ni år i nogle situationer skal påtage sig farrollen og andre situationer skal påtage sig mor-rollen. Sidstnævnte er ofte den sværeste, når man selv føler det svært at sætte ord på egne følelser. Derfor opstod idéen til en gruppe, hvor mænd i lignende situationer kan mødes. Når alenefædrene har fundet basis for at mødes på vilkår, hvor alle føler sig trygge, er målet, at også børnene skal kunne deltage og møde børn i samme situation. Foto: Tom Laursen

Thomas Vang Nielsen
Journalist| tvn@herningfolkeblad.dk

NETVÆRK To brødre på syv og ni år har en stor del af deres liv boet alene med deres far David Simonsen i Ikast.

Den 31-årige mand har fuld forældremyndighed, fast arbejde og i det store hele kører hverdagen på skinner.

Men det er ikke altid let at stå med hele ansvaret selv.

- Ligesom enlige mødre i nogle situationer må påtage sig en far-rolle, må enlige fædre også nogle gange påtage sig en mor-rolle. Det med at kunne tale om alting, lave lektier sammen, lave mad sammen, sætte ord på sine følelser og at få børnene til at sætte ord på deres følelser. Det oplever jeg personligt som svært, og jeg tænker, at mange andre alenefædre har det på samme måde, siger David Simonsen og tilføjer:

- Derfor fik jeg i foråret den idé at skabe en netværksgruppe sammen med andre alenefædre med fuld forældremyndighed. Lad os mødes i rammer, som vi alle føler os trygge i og på den måde lære af hinanden.

Professionel opstart

Nu er gruppen officielt stiftet i samarbejde med Frivilligcenter Ikast-Brande og en professionel mandecoach.

Økonomisk er der opbakning med 45.000 kroner fra Velliv Foreningen, der er en velgørende organisation, som får midler fra pensionsselskabet Velliv. Næste skridt er at finde flere alenefædre end blot idémanden fra Ikast. Gruppens geografiske område tæller hele Region Midtjylland.

Den opgave hjælper Kim Erik Jensen fra Silkeborg med. Gennem virksomheden »MidtvejsManden« arbejder han som mandecoach, projektpartner, mentor, eventmaker og foredragsholder.

- Jeg har en viden om at oprette og drive mandegrupper. Så min opgave er at finde fædrene, bringe dem sammen og få dem godt på vej, så de på sigt selv kan drive fællesskabet videre, forklarer Kim Erik Jensen.

Venskaber og viden

David Simonsen har en vision om en gruppe på cirka 10 mænd, som mødes i rammer og situationer, hvor det føles naturligt at tale frit og åbnet med hinanden.

- Det kan være noget med gåture, cykle sammen, sejle i kano eller sove i shelter. Måske skabes der venskaber, hvor man også kan ringe sammen, siger David Simonsen.

Mandecoach Kim Erik Jensen beskriver det som den klassiske samtale ved lejrbålet, hvor man får lyst til at dele sine refleksioner over tilværelsen.

- I første fase ligger fokus på de voksne, som skal mødes og finde tryghed ved hinanden, så de kan se sig selv deltage i det på sigt, og så de gerne vil drage børnene ind i det. Man kan sammenligne det med at finde en ny kæreste. Børnene er ikke med i starten af processen, og manden vil gerne være sikker på at platformen kan holde i længden, før han tager næste skridt og introducerer hende for børnene, siger Kim Erik Jensen.

Hvis man er alenefar med fuld forældremyndighed, bor i Region Midtjylland, og overvejer at blive del af den nystiftede gruppe, kan man kontakte Kim Erik Jensen, der vil guide videre. Frivilligcenter Ikast-Brande ligger på Møllegade 16 i Ikast og stiller lokaler til rådighed for det indledende møde 3. september.