Bedre forhold: Ny skolebygning på vej i Bording

Rejsegilde på længe tiltrængt skoleudvidelse til børn med autisme

Udgivet:19. juni 2022, 10.50

Læsetid:3 minutter

Næste år kan skoleelever med diagnoser inden for autismeområdet vinke farvel til gamle barakker bag hallen og møde ind i nybyggede lokaler på Borgergade. Torsdag var der rejsegilde på den 585 kvadratmeter store udvidelse. Her ses Annette Mosegaard (K), der er formand for børne-, kultur- og fritidsudvalget sammen med skolechef i Ikast-Brande Kommune Thomas Garsdal og skoleleder i Bording Pia Weile på en lille rundtur i de kommende undervisningslokaler. Foto: Malene Tswai

Thomas Vang Nielsen
Journalist| tvn@herningfolkeblad.dk

9 måneder siden

BORDING I foråret 2023 står en ny skolebygning færdig i Bording.

Sådan lyder i hvert fald tidsplanen, og da der forleden var rejsegilde, virkede det til, at planen holder. Måske er håndværkerne endda lidt foran.

- Jeg havde forestillet mig et rejsegilde, hvor der kun var spær, men I arbejder tydeligvis hurtigere, end vi byrådspolitikere er til at finde en dato og bestille pølser til rejsegildet. Så tak for det, sagde Annette Mosegaard (K), der er formand for børne-, kultur- og fritidsudvalget.

Med tanke på formiddagens kraftige regnvejr, var det nu ganske heldigt, at pølser, øl og vand kunne nydes under et fast tag i den 585 kvadratmeter store bygning, der ligger på Borgergade 25 og er nabo til selve Bording Skole.

Nybyggeriet er en udvidelse af de eksisterende rammer, som bruges til undervisning af børn med autisme.

Et gammelt ønske opfyldes

Samlet bliver der plads til 40 elever, når håndværkerne er helt færdige.

Lige nu undervises 0. til 3. årgang af elever med diagnoser inden for autismeområdet i lokalerne på Borgergade, mens eleverne fra 4.-9. årgang undervises i de gule og mildt sagt nedslidte barakker på Klochsvej 23 bagved Bording Hallen.

Barakkerne er fra 1999, og det har derfor i mange år stået på både skolens og byrådets ønskeliste at skabe nogle mere tidssvarende rammer.

- Det er fantastisk, at vi er nået hertil, hvor vi ikke kun har rigtig gode lærere og pædagoger, men også får fysiske rammer af højeste kvalitet, lød det fra Annette Mosegaard.

Det var skoleleder Pia Weile helt enig i.

- Vi glæder os enormt meget til at flytte ind i de nye lokaler og til at få samlet alle tæt ved skolen, sagde Pia Weile.

Hun bemærkede med en vis stolthed, at det jo er lidt en sjældenhed, at man som skoleleder oplever en så markant udvidelse af de fysiske rammer.

Ramt af kraftig prisstigning

I marts 2021 kunne byrådet officielt vedtage at frigive de nødvendige 12,5 millioner kroner, så planlægningen af byggeriet kunne gå i gang.

Men siden frigivelsen af pengene er samfundet ramt af voldsomme prisstigninger.

Da byrådet i december 2021 skulle godkende licitationsresultatet, lød det samlede byggebudget på 16.020.000 kroner.

Dermed er der tale om en prisstigning på 3.520.000 kroner eller 28,16 procent mere end forventet.

Heldigvis for børnene valgte byrådet at dække ekstraudgiften. Alternativet havde været at skære voldsomt i projektet.

- Jeg synes, at byrådet i dén grad har vist, at man vil sikre gode forhold og de rigtige tilbud til vores børn og unge, sagde Annette Mosegaard med henvisning til byrådets beslutning om at vælge den bedste og mest fremtidssikrede løsning for børnenes undervisning.

Sådan kommer den nye bygning ifølge arkitektens streger til at se ud, når man beskuer den fra sydvest. Illustration: Arkitec
Halvfærdige byggerier ser ud, som halvfærdige byggerier nu engang gør. Men håndværkerne holder tidsplanen. Foto: Malene Tswai
Har man sagt rejsegilde, må man også sige grillpølser. Også selv om arrangørerne havde planlagt rejsegildet til klokken 9. Den varme spise var nok også tiltrængt på en regnvåd og halvkold dansk sommerdag. Foto: Malene Tswai