HIH knuste bundholdet: Storsejr i Skanderborg

Alt blev sat på plads i en stærk første halvleg af Herning-Ikast, der vandt med 11 mål

22. januar 2020, 19.54

Sarah Iversen jubler i udekampen mod Skanderborg. Landsholdsstregen scorede fire gange. Foto: Ole Nielsen

HÅNDBOLD Som ventet var der aldrig tvivl om udfaldet, da Herning-Ikast Håndbold onsdag aften gæstede bundholdet Skanderborg Håndbold.

Favoritterne fra HIH vandt kampen med 11 mål, 27-16.

Tingene blev lynhurtigt sat på plads af favoritterne. Hjemmeholdet praktiserede godt nok syv mod seks-spil fra kampens første fløjt og kom da også foran 2-1, men så scorede Herning-Ikast såmænd otte gange på stribe og var foran 9-2 efter 12 minutter.

Skanderborgs overtalsspil blev løst af HIH’erne med en 5-1-opstilling i forsvaret og stødende backer. Det efterlod ikke ikke megen tid og plads til hjemmeholdets spillere, der holdt næsten et kvarters scoringspause mellem deres anden og tredje scoring.

HIH’s cheftræner, Mathias Madsen, havde op til kampen understreget, at han udover at hente en sikker sejr også ville se koncentration og godt spil fra sit hold.

Det fik han også langt hen ad vejen, selvom det kan være svært helt at folde sig ud, når niveauforskellen er så markant, som den nu engang er mellem et Herning-Ikast-hold med ambitioner i toppen af ligaen og så Skanderborg, der kæmper for at undgå nedrykning.

Mathias Madsen brugte »A-kæden« fra start og fik dermed lukket kampen tidligt.

Rodet efter pausen

Efter solid og stærk pauseføring på 10 mål, 18-8, blev anden halvleg noget mere ujævn og rodet. HIH-profilerne fik efterhånden hvil på bænken, som halvlegen skred frem, og så faldt niveauet. Spillerne fra HIH’s »andet geled« formåede ikke at løfte spillet op i nærheden af de takter, der blev vist før pausen.

Sejren til Herning-Ikast Håndbold var dog aldrig i nærheden af at være i fare i en noget tilskuerforladt Fælledhallen i Skanderborg.

Herning-Ikast spiller igen på lørdag, hvor der er hjemmekamp i IBF Arena mod tyske Bietigheim i EHF Cup-gruppespillet på programmet.