Et attraktivt bosted i Ikast: Marienlund fejrer fødselsdag

I dag står den på fødselsdagsfest hos bostedet Marienlund, som kan fejre 50-års fødselsdag. Det bliver fejret med flaghejsning og dejlig kage

Udgivet:01. marts 2023, 06.00

Læsetid:2 minutter

Kandis-Johnny, Johnny Hansen underholdt forrige sommer på Marienlund, og selv om fødselsdagsfesten i dag formentlig ikke når samme højder, skal Marienlund fejre fødselsdag. Begivenheden med Kandis-Johnny er et godt eksempel på de mange stjernestunder, som beboerne har fået i årenes løb. Foto: Tom Laursen

Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør
Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| +45 96 26 34 67 | mkc@herningfolkeblad.dk
Kære læser. Jeg dækker sundheds- og ældreområdet samt arbejdsmarkedsområdet i Ikast-Brande - men jeg skriver og interesserer mig for stort set alt. Jeg elsker at skrive features og menneskehistorier, og jeg går meget op i politik samt alt slags sport. Bor i Ikast, er gift og har to sønner. Holder meget af lange løbeture i naturen og samvær med familien.
Se flere artikler af Mikkel Korsgaard Christensen

3 måneder siden

FØDSELSDAG Vi har oplevet dem danse med Kandis-Johnny. De har festet med hinanden ved Marienlunds egne Olympiske Lege, og vi har hørt om kærlighedshistorier opstået på gangene. I det hele taget virker det til, at beboerne på bostedet Marienlund godt kan lide at have det rigtig sjovt. Hvem kan ikke det?

I dag, onsdag 1. marts, er det tid til en ny omgang festivitas på Marienlund, som kan fejre 50-årsfødselsdag. Det fortæller Preben Kristensen. Han er medlem af støtteforeningen Marienlunds Venner.

- I dag er det præcis 50 år siden, at man åbnede Institutionen Marienlund på Kirkegade 102 Ikast.

Derfor vil flaget være hejst, og alle beboere vil fejre jubilæet med kagemand og hurra-råb, når de hver især kommer hjem til Marienlund fra deres dagtilbud, siger Preben Kristensen.

Attraktivt bosted

Han har selv en søn, som til daglig bor på Marienlund og kan derfor fra første parket berette om, at Marienlund er et sted, hvor borgerne trives.

- Marienlund er et meget attraktivt bosted for handicappede, og har med en stab af mere end 40 kompetente medarbejdere og ledelse et godt team, som 1. januar tillige blev suppleret med ny leder Rikke Hindkjær Iversen, lyder det fra Preben Kristensen.

Han tilføjer desuden, at fødselsdagen senere på året markeres med en rigtig fest.

- Jubilæumsfesten holdes i forbindelse med vores sommerfest senere på året. Det finder sted i august. Her vil der som sædvanligt være rejst telt med servering af tre retters menu og selvfølgelig levende musik, fortæller Preben Kristensen.

Bostedets udvikling

Marienlund begyndte oprindeligt som amtsinstitution i 1973 med to ældre bygninger, hvor beboerne havde små lejligheder med fælles toilet forhold. Preben Kristensen tilføjer, at udviklingen på Kirkegade herefter tog fart.

- De her bygninger blev senere erstattet af et mere tidsvarende byggeri. Efter amternes nedlæggelse overgik Marienlund til kommunal drift. Inden overdragelsen blev Marienlund udvidet med yderligere to afdelinger - nu med husene A til D.

- Senere er Marienlund yderligere udvidet med hus E, som ligger umiddelbar nord for de fire andre afdelinger, så Marienlund den dag i dag består af fem afdelinger/huse A til E, siger Preben Kristensen, som også nævner, hvad Marienlund Venner blandt meget andet arbejder med.

- Marienlund bliver bakket op af Marienlunds Venner, som i samarbejde med Marienlund arrangerer fester, udflugter, bagagerumsmarkeder og meget mere, siger Preben Kristensen. Marienlund har i dag 34 lejligheder, som alle er beboet af handicappede med fysiske og psykiske handicap.

I næste uge kan læses en lille reportage fra Marienlund med fødselsdagsbilleder fra festen senere i dag.

I dag står den på fødselsdagsfest hos bostedet Marienlund, som fylder 50 år. Her ses nogle af beboerne til hyggeligt samvær ved sidste sommers OL. Nu står den igen på fest. Foto: Malene Tswai