Drømmen bliver til virkelighed

Ikast Bymidte må dog væbne sig med tålmodighed og vente til 2023, inden Strøgcentret er klar efter gennemgribende renoveringen, fremgik det af generalforsamlingen

Udgivet:27. maj 2022, 07.00

Læsetid:4 minutter

Ikast Bymidte arbejder fortsat i kulissen på at igangsætte renovering af Strøgcentret. Visualisering: Jesper Darling Mørk, 3D-Explainer

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

GENERALFORSAMLING Der var glæde i Ikast Bymidte, da foreningen holdt generalforsamling.

Dels var der glæde over, at deres oplæg til politikerne i Ikast-Brande kommune havde givet pote i form af en pose penge med 14 millioner kroner til renoveringen af det 30 år gamle Strøgcenter.

- Vi var måske en lille smule overkåde og havde et håb om, at det ville kunne stå færdigt allerede i slutningen af foråret 2022, når vi skulle fejre Strøgcentrets 30-årsjubilæum, sagde formand Bo Jensen.

Han måtte også erkende, at han med resten af bestyrelsen har været en anelse for optimistiske.

- Selve projekteringen af det kommunale projekt er langt mere langstrakt, end vi i vores vildeste fantasi havde forestillet os. Vi taler nu om færdiggørelse på et tidspunkt i 2023 – nok desværre først sidst på året. Alt imens byggeindekset, som vi alle ved blot er steget og steget, så vi nu kan frygte at vi får 15-25 procent mindre facelift af vores Strøgcenter for det bevilgede beløb.

Jeg har det skidt med at stå som en forurettet skoledreng, der har fået stjålet sin sukkermad. Vi er selvfølgelig glade for, at byrådet kunne se det vigtige i, at kommunens flagskibsby fulgte med i udviklingen og får trukket bagdelen til sig som en af de cirka 50 byer i Danmark, der overlever udskilningsløbet som handelsby, sagde Bo Jensen og håbede, at byggeperioden kan begrænses til fire måneder.

Store fisk

Bo Jensen så tilbage på året med positive øjne.

- Vi hev nogle af de helt store fisk i land. Normal åbnede øverst i Strøgcentret i december. Det blev en realitet efter mere end to års målrettet indsats fra Ikast Bymidtes utrættelige udviklingschef Julia Thaarup Johansen. Og selvom det ikke er en kæde, der strør om sig om omsætningstal, kan vi klart fornemme, at det er over plan på salg det første halve år, og vi kan med det blotte øje se, at de genererer et hav af footsteps – vel af mærke at de unges, som vi jo gerne vil have ind i vores butikscenter.

I samme gamle bankkompleks har vi også fået indflytning af ejendomsmægler John Frandsen, og Normals indtog gjorde også, at vi fik udfyldt en anden tom butik, da Frisør Elen flyttede ind i Strøget 20.

Herudover har vi fået etablering af to øvrige butikker på Strøget. Ikast Hairstyle har fået location på Strøget 29, og Kosmetolog Matilda Siim har etableret sig med salonen Måneskøn ned i Strøget 55.

Herudover har vi fået Thiele optik ind i en ny flot forretning i Strøgcenteret 10, hvor den gamle fotoforretning havde stået tom i næsten to år, lige som AIA og Studie 1903 er flyttet i større lokaler også i Strøgcenteret, der med sikkerhed kunne afsløre, at der også er nyt aktiviteter på vej i bymidten i løbet af 2022.

- Det er svært at holde begejstringen nede, understregede han.

Tre års høst

Han havde af udviklingschefen Julia Thaarup Johansen og hendes gode samarbejdspartner Jan Birk Knudsen fra Vores Ikast fået et regneark i hånden, hvor de kunne vise resultatet af de første tre års høst:

14 nye butikker, fem butikker er flyttet i større lokaler, tre ankerbutikker i Strøgcenteret er blevet generationsskiftet, fem pop-up butikker, hvor Ikast Bymidte har været involveret.

- I alt 27 positive tiltag, og herfra skal så trækkes en lille snedkerhånd af aktiviteter, der er ophørt, så alt andet lige, har vi i Ikast Bymidte oplevet væsentlig mere udvikling en afvikling, hvilket også gør, at vi lever op til vores titel af at være et udviklingsselskab, sagde Bo Jensen med håb, at der kommer endnu flere medlemmer af Ikast Bymidte, når Strøgcentret bliver faceliftet, og at alle både ejere og lejere i solidaritetens hellige navn vil fortsætte med at betale medlemsbidrag.

- Vi har ganske enkelt ikke råd til gratister, og de første tre år har jo med al tydelighed vist, at sammenhold på bænken gør stærk og resultaterne kommer, sagde Bo Jensen.

Der var genvalg til alle poster i bestyrelsen, således, at Ikast Bymidte fortsat varetages af: Dion Eriksen, Anders Hust, Rene Jørgensen, Jens Poulsen, Martin Plum Juhl, Viggo Mulvad, Bo Jensen og direktør Stig Göte.