Læserbrev: Lad og gøre det ordentligt første gang

30. september 2021, 10.32

Andreas Würtz. Foto: Henrik Ole Jensen

LÆSERBREV I referatet fra byrådets budgetforlig for 2022, kan jeg læse, at der skal nedsættes et udvalg til at finde ud af, hvordan de 14 mio kroner, som kommunen har afsat til »faceliftet« af Strøgcenteret, skal forvaltes.

Først og fremmest må man jo tage hatten af for et fælles byråd, der virkelig sender et signal til borgerne i kommunen om, at de vil detailhandlen - Fantastisk!

Når jeg læser referatet, ser videoen og ser den midtbyplan, der er lavet, mangler jeg tre væsentlige faktorer:

Ungdommen, beboerne i Strøgcentret samt de erhvervsdrivende. Ungdommen er vores fremtid, de skal involveres og høres. Involverer vi de unge, bruger de Strøgcentret, de passer på det, og vi er sikre på, at vi bruger pengene på flere målgrupper.

Beboerne på Strøgcentret er der hver dag, de kender til dets liv og har virkelig fingeren på pulsen – hvorfor er de ikke hørt?

De erhvervsdrivende - hvor er de henne i processen? De har et liberalt erhverv og er i den grad afhængige af udviklingen i Strøgcentret.

Min store bøn til det samlede byråd er derfor, at man i den videre proces sørger for, at alle interessenter er med. Det er vigtigt, at alle støtter op, kommer med forslag og en gang for alle samler Ikast om et fælles projekt. Hvis vi ikke har alle interessenter med, er chancen for succes ikke stor.

Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at dette projekt ikke bare blev et facelift, men en gennemgribende total istandsættelse, der holder de næste mange år. Strøgcentret bliver 30 år til næste år, og det er ekstremt vigtigt, at vi ikke bare sætter et plaster på, men rent faktisk én gang for alle får lavet det, vi gerne vil og får det Strøgcenter, som borgerne i Ikast fortjener. Derfor synes jeg, at vi skal søge eksterne finansieringsmuligheder så som Realdania, tilskud fra lokale virksomheder mm.

Ser vi på, hvordan de gjorde ved f.eks. byfornyelsen i Bording og ved Hjertet, så tredoblede de det tilskud fra kommunen via eksterne finansieringer. Så bliver 14 millioner pludselig til 42, så er det også realistisk at gøre det ordentligt – en gang for alle!

Lad os nu gøre det rigtigt, første gang. Alle skal inddrages i det videre arbejde, så vi skaber det bedste resultat – for hinanden!