Guldfavoritterne jagter revanche

FCM smed sejren i Farum, men kan få oprejsning i søndagens hjemmekamp mod FC Nordsjælland

28. april 2021, 08.45

FC Midtjyllands Alexander Scholz og Frank Onyeka bremser FC Nordsjællands Andreas Schjelderup under mandagens Superliga-kamp i Farum. Søndag mødes holdene igen - denne gang på MCH Arena i Herning. Foto: Claus Mads Rasmussen/Ritzau Scanpix

FODBOLD FC Midtjyllands forsvarende danske mestre mistede et vigtigt skridt i guldkampen, da »ulvene« i mandags tabte 2-3 på Right to Dream Park i Farum.

FCM-mandskabet skal dog ikke vente længe på revanche mod selvsamme FC Nordsjælland, der allerede på søndag gæster MCH Arena i Herning.

Men nederlaget i det nordsjællandske gør ondt på Brian Priske, cheftræner for FC Midtjylland, der i begyndelsen af anden halvleg førte med 2-1 i mandagens udebanematch i Superligaen.

- Jeg føler, at vi smider det selv, og at vi smider det hele over i hænderne på Nordsjælland. Det var os selv, der traf nogle dårlige beslutninger. Det er vi for gode til, og det er det, som skuffer mig mest, fastslår Brian Priske.

FC Nordsjælland kom i front med 1-0, da FCM’s Frank Onyeka uheldigt drejede bolden ind i eget net. Topscorer Sory Kaba udlignede kort før pausen, og i begyndelsen af anden halvleg bragte Pione Sisto gæsterne foran med 2-1 efter et glimrende oplæg fra Erik Sviatchenko og Mikael Anderson.

Ikke kloge nok

Siden fulgte to straffespark til hjemmeholdet, som via tv-klip fra videodommersystemet VAR fik tildelt afslutninger fra 11-meterpletten. Kamaldeen Sulemana sparkede dem begge, men scorede kun på det første til 2-2.

I stedet blev holdkammeraten Simon Adingra matchvinder, da han i 90. minut afsluttede en hurtig omstilling ved at passere Jonas Lössl i FCM-målet.

- Kampen igennem var vi ikke kloge nok. Vi lavede for mange dumme ting, sammenfatter midtstopperen Alexander Scholz, der dog fremhæver, at FC Midtjylland fortsat er øverst i tabellen.

Forspringet ned til Brøndby på andenpladsen er dog nu barberet ned til ét point. Der resterer fem kampe af sæsonen.

- Der er ikke plads til ret mange flere fejl, erkender cheftræner Brian Priske.

Søndagens match mellem FC Midtjylland og FC Nordsjælland sparkes i gang klokken 18.00.

Opgøret kan også ses direkte på TV3 Sport.