Ny ejer af Invita-bygningen i Bording: Åbner Bording ErhvervsPark

Den tidligere Invita-bygning i Bording har fået nye ejere, som vil skabe kontorfællesskab

4. november 2020, 06.21

Den store bygning på Fabriksvej 20 i Bording skal markedsføres Bording ErhvervsPark, der har Gert Laustsen som daglig leder. Foto: Thomas Vang Nielsen

BORDING Nu er der udsigt til, at der kommer endnu mere liv i den cirka 20.000 kvadratmeter store bygning på Fabriksvej 20 i Bording.

Firmaet Bording ErhvervsPark ApS har købt den tidligere Invita-bygning af den svenske koncern Nobia, som blandt andet står bag køkkener fra Invita og HTH.

Hovedparten af de mange kvadratmeter har i en årrække været lejet ud, fortæller Gert Laustsen, der siden 1. oktober har haft titel af daglig leder for Bording ErhvervsPark.

- Vi har fire lejere, som har været her i længere tid. Sports Group, Minimum og Textile Logistics. Nobia har også stadig lidt her i bygningen. Samlet bruger de lige nu 18.000 kvadratmeter, og resten ønsker vi at gøre til et kontorfællesskab for eksempelvis mindre virksomheder og iværksættere, siger Gert Laustsen og fortsætter:

- Alle er velkomne. Vi er klar til at hjælpe, uanset om man bare ønsker et kontor med et enkelt skrivebord eller mange flere. Det er også oplagt for webshops at flytte ind her, fordi vi både har kontorlokaler og lagerplads.

Han fremhæver også muligheden for at give nyt liv til Invitas store kantinelokale og det tilhørende institutionskøkken.

- Det vil være oplagt for et cateringfirma, foreslår Gert Laustsen.

Intet indskud for at leje

Målet med at markedsføre sig som Bording ErhvervsPark er at give iværksættere og vækstvirksomheder mulighed for at samle sig under ét tag.

- Der kræves ikke indskud, vi har ingen lange opsigelsesfrister, og man kan hurtigt få udvidet med mere plads og flere skriveborde. Det skal være nemt at starte sit firma op i det små og så stille og roligt vækste. Vi ønsker at være så fleksible som muligt. Det kan være nogle unge, der har startet et it-firma hjemme i privaten og nu er nået dertil, hvor de har behov for mere plads og måske også sparring med andre virksomheder. Det kan man gøre i et kontorfællesskab, siger Gert Lausten.

De kommende beboere på Fabriksvej 20 vælger selv, om de vil medbringe eget inventar, eller om de ønsker, at et møbleret kontor står klar ved indflytningen.

- Vi sørger også for internet, rengøring, mødelokaler, fællesarealer, te og kaffe. Der er gratis parkering lige ved døren, siger Gert Lausten.

Erfarne erhvervsfolk står bag

Bag Bording ErhvervsPark står firmaet Lippas Holding i Ølgod, som er stiftet og ejet af iværksætteren Søren Hvidberg.

I 2015 åbnede han det 9500 kvadratmeter store Horne ErhvervsPark, som ligger mellem Ølgod og Varde. I 2018 blev Ølgod ErhvervsPark på 5000 kvadratmeter etableret.

- Begge ejendomme havde ved overtagelserne nul lejere. I dag er der totalt set 15 lejere. I Bording er vi kommet endnu bedre fra start med de fire lejere. Vi har opnået gode erfaringer i Horne og Ølgod, som vi vil bruge til at gøre Bording ErhvervsPark til en succes, fortæller Gert Lausten.

Han er ikke i tvivl om, at den tidligere Invita-bygning er en god investering:

- Området er perfekt. Man kan næsten ikke komme mere centralt i Jylland end Bording. Tæt ved motorvejen, og så vil mange lejere nok også finde prislejet mere attraktivt, fordi vi er udenfor de store byer.

Skaber nye arbejdspladser

Den daglige leder har en baggrund som bankmand, har haft egen virksomhed i otte år, og har de seneste fem år arbejdet med iværksættere.

- Både jeg og Søren Hvidberg vil gerne hjælpe med sparring og rådgivning til beboerne i kontorfællesskabet, siger Gert Laustsen.

På sigt kommer der også flere medarbejdere i selve selskabet Bording ErhvervsPark ApS. Der er skabt to praktikantstillinger til henholdsvis webudvikling og ejendomsadministration, og dertil skal firmaet også have ansat en vicevært.

Den helt officielle indvielse af erhvervsparken er skrevet i kalenderen til 1. januar 2021, men man er velkommen til at flytte ind før.

- Min telefon er åben, siger Gert Lausten.