Munklindes hængerøve skyder med haglgevær

Der er lagt op til den sædvanlige teaterhumor ved årets dilettant i forsamlingshuset

Udgivet:19. februar 2019, 07.49

Læsetid:1 minut

Hele holdet bag årets dilettantforestilling i Munklinde, Otto Johansen, Mette Olsen, Anne Kirstine Kristensen, Anette Johansen, Nikolaj Bach Henrisen og Jesper Olsen. Margit Nielsen, Betty Sørensen og Kurt Furbo. Foto: Jens Anton Nordestgaard

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

MUNKLINDE Med teatertitlen Haglgevær og hængerøve har en gruppe amatørskuespillere igen brugt flere aftener om ugen på at få styr på replikker, mimik og samspil, når Munklindehus atter lægger skrå brædder til årets dilettantforestilling.

Dilettant er de fleste steder stemplet til at høre til en svunden tid, men ikke i Munklinde, hvor forestillingen hvert eneste år trækker over 500 deltagere til.

- Og hvorfor skal vi så opgive det, siger Kurt Furbo, der slet ikke kan huske, hvornår hans ageren på scenen begyndte.

- Jeg ved ikke, hvad det er vi kan. Men så længe der kommer så mange for at se på, så er det jo ikke nemt at stoppe. Det er svært at holde med noget, der er en succes, siger Kurt Furbo.

Han er i år på scenen med Betty Sørensen, Anne Kirstine Kristensen, Nikolaj Bach Henriksen, Jesper Olesen og Annette Johansen, der i fællesskab fortæller historien om den inkarnerede ungkarl, der mister sin husbestyrerinde.

Han finder en afløser, der kommer helt inden fra storbyen

- Hun er en hippie og medbringer to børn, så det giver jo lidt forviklinger. Men som vores dilettantforestillinger, altid gør, så ender det hele som det skal, siger Kurt Furbo.

Med på holdet er også Margit Nielsen, der er sufflør, Otto Johansen som instruktør og Mette Olsen som sminkør.

Forestillingen spilles første gang fredag eftermiddag 22. februar for pensionister og senere samme aften for både børn og voksne. Lørdag eftermiddag 23. februar er de igen på scenen og senere samme aften, hvor der afsluttes med musik og dansk og mulighed for at bestille smørrebrød.

Haglgevær og hængerøve er historien om den inkarnerede ungkarl, der skal have en ny husbestyrerinde. Frem mod premieren fredag 22.februar øver de medvirkende to aftener om ugen. Foto: Jens Anton Nordestgaard