Massiv udrykning: Landejendom i lys lue

Sammenbygget ejendom udfordrer redningsberedskabet - 16 mand fra Herning, Ikast og Engesvang kæmper for at redde bare lidt bygningsmassen på stedet

Udgivet:10. december 2020, 11.24

Læsetid:1 minut

De mange sammenbyggede længer på ejendommen på Damholtvej, gør det vanskeligt at tæmme flammerne, der løber i tagkonstruktionen. Der bruges blandt andet flere stigevogne, så slukningsarbejdet blandt andet udføres fra højden. Foto: Laila Kempel

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

2 år siden

DAMHOLT En privat landejendom på Damholtvej nord for Ikast udfordrede her til formiddag det lokale redningsberedskab, der siden klokken ni har været i gang med at slukke ilden på stedet.

Ejendommen består af flere sammenbyggede længer, der gør det besværligt at tæmme flammerne, der løber i tagkonstruktionen.

Indsatslederen Jan Sørensen fortæller efter de første par timers indsats, at det er tvivlsomt, hvor meget der bliver tilbage af ejendommen, herunder også stuehuset.

- Vi er stadig i gang med at slukke ilden og har tilkaldt assistance fra både Henring, Ikast og Engesvang. Jeg har fire mand fra Engesvang, syv fra Ikast og fem fra Herning i aktion.

På stedet bruges der flere stigevogne og flere tankvogne i forsøget på at bekæmpe ilden.

- Vi har intet overblik over, hvor ilden kan være opstået og hvad der ligger til grund for branden, siger den lokale indsatsleder.

Ny brand

Redskabsberedskabet er desuden blevet yderligere udfordret af, at der også er kommet en melding om bygningsbrand i Brande.

- Vi har bedt om asisstance fra Herning, hvor indsatslederen er på vej, og så er det folkene fra Brande, der er på vej, siger Jan Sørensen.

Foto: Laila Kempel