Klar til nyt stort spring: Ikast-firma skal klæde landsholdet på de næste fire år

Ikast-virksomheden Chopar, der producerer tøj til gymnaster, vil fordoble sin vækst over fem år. En fornyet kontrakt med GymDanmark er et godt afsæt til det

Udgivet:13. februar 2022, 06.57

Læsetid:2 minutter

Tekstilfirmaet Chopar, der har base i Ikast, bliver også de næste fire år tøjleverandør til GymDanmarks gymnastiklandshold. På billedet ses gymnaster iført dragter fra Chopar under EM i 2018. Foto: GymDanmark

Michael Holmgaard Christiansen
Journalist

1 år siden

VÆKST Der er noget at glæde sig over hos Chopar. Virksomheden, der er beliggende i Ikast og producerer gymnastiktøj, er nemlig blevet enig med Danmarks gymnastikforbund, GymDanmark, om en forlængelse af parternes samarbejde. Det betyder, at Chopar de næste fire år skal levere dragter til GymDanmarks gymnastik-landshold. Præcis som man allerede har gjort de seneste fire år.

Den nye kontrakt glæder direktør i GymDanmark Ditte Okholm-Naut.

- I GymDanmark er vi glade for at kunne fortsætte det gode samarbejde, vi allerede har med Chopar. Aftalen skaber stor værdi for GymDanmark og støtter op omkring vores ambitioner for landshold, frivillige ved events, og kursusvirksomhed generelt, udtaler hun i en pressemeddelelse.

En blåstempling

Hos Chopar er der stolthed at spore i direktør Tony Halkjærs stemme, da Herning Folkeblad kontakter ham for en kommentar.

- Det er helt klart en blåstempling, når kunder vender tilbage. Og vi er rigtig glade for at få lov at klæde de bedste gymnaster på, siger han.

Det er nemlig det, Chopar skal de næste fire år.

Levere dragter til GymDanmarks forskellige landshold. I forvejen trækker også landsholdene fra Norge, Finland og Tyskland i Chopars trikoter, når de skal konkurrere ved stævner. Det er i det hele taget lidt som at være kongelig hofleverandør på det felt, Chopar opererer indenfor, medgiver Tony Halkjær.

- Det kan man godt sige. Det er de bedste.

Dobbelt så stor om fem år

Fornyelsen af aftalen med GymDanmark flugter fuldstændig med den målsætning, Chopar har sat for de kommende fem år.

- Det er med til at understøtte den strategi, vi har. Vi skal være dobbelt så store om fem år. Og væksten skal komme fra udlandet, siger Tony Halkjær.

Med dobbelt så stor mener han målt på omsætning og antal fremstillede gymnastikdragter. I dag producerer Chopar 250.000-300.000 dragter om året. Og når væksten skal komme fra udlandet, er det essentielt at være repræsenteret hos forskellige landshold. For det handler om branding, forklarer direktøren.

- Man skal kunne være tryg ved at bestille en dragt hos os, uanset om man sidder i Frankrig eller i Lind. Så det er vigtigt at have landshold i denne sammenhæng, siger Tony Halkjær.

Chopar

Tekstilvirksomhed i Ikast, der fremstiller gymnastik- og træningstøj

Grundlagt 1989

Chopar har afdelinger både i Danmark og Finland

Afdelingen i Ikast har cirka 20 ansatte