Ny tank og vaskehal taget i brug i Ikast i dag

OK er klar med dobbelt bilvaskehal og nyt tankanlæg

Udgivet:24. marts 2021, 13.28

Læsetid:2 minutter

Onsdag 24. marts er den officielle åbningsdag for OK-tanken og den tilhørende dobbelte vaskehal på La Cours Vej. De første kunder har dog allerede taget de nye faciliteter i brug. Foto: Flemming Hansen

Thomas Vang Nielsen
Journalist| tvn@herningfolkeblad.dk

ÅBNING Blot én enkelt krone koster en bilvask i dag, onsdag, og til på søndag hos den nyopførte og dobbelte OK-bilvask på La Cours Vej i Ikast.

Når en ny gennemkørsel er færdig, bliver adressen lavet om til at hedde Jyllandsgade 30.

Den lave pris er en del af den officielle åbning af vaskeanlægget samt tankanlægget lige ved siden af, fortæller Rasmus Lund, der er presseansvarlig hos energiselskabet.

- Der vil også være kundekonsulenter fra OK på anlægget fra 24. marts og helt til 18. april, som vil være klar til at hjælpe. De kan lave OK Benzinkort til alle, og de kan hjælpe med, hvordan man kommer i gang med at bruge OK-appen. Ved at have appen på sin telefon, bliver det nemmere og hurtigere, når man skal tanke. Man kan også starte vaskehallen inde fra forsædet, siger Rasmus Lund og tilføjer:

- Kundekonsulenterne vil også være klar med en konkurrence, hvor man kan vinde brændstof for 15.000 kroner.

Vand renses og genanvendes

Selv om den officielle åbning først sker onsdag 24. marts, kunne der allerede tankes fra onsdag i sidste uge.

De første bilister har også fået vasket bilerne i den dobbelte vaskehal.

Hallen bærer det nordiske miljømærke, Svanemærket, der bliver givet, fordi vandforbruget er mindre end ved almindelige vaskehaller. Det lave vandforbrug skyldes et effektivt renseanlæg. Det betyder, at det vand, der bruges til bilvasken, renses og kan genbruges. Spildevandet løber desuden igennem både sandfang og olieudskiller, som filtrerer snavs og olie fra bilen, inden det ledes ud i et kontrolleret afløb.

Vaskehallen har solceller på taget, så den producerer strøm til eget forbrug.

Støt lokale foreninger

OK a.m.b.a. er et dansk andelsselskab, som omfatter mere end 670 tankstationer, mere end 200 vaskehaller samt 75 Truck Diesel stationer.

Selskabet har en ordning, hvor kunder kan støtte lokal idræt og foreningsliv.

- Hvis coronareglerne tillader det, vil der til åbningsfesten også komme besøg fra IFS Håndbold og Ikast KFUM-spejderne, som er blandt dem, der modtager støtte fra OK’s kunder, fortæller Rasmus Lund.

Ved siden af den nye tank og vaskehal er der gjort plads til at opføre en restaurant tæt ved Jyllandsgade og pendlerpladsen. Det er uvist, hvilken restaurant der til den tid giver McDonald’s konkurrence om de sultne maver. Foto: Flemming Hansen
For en flad én-krone kan man i åbningsdagene få vasket sin bil i den Svanemærkede dobbelte vaskehal.