JBS på opkøb i Ikast: Aftalen har været 11 år undervejs

JBS har købt Niels Mikkelsens Trikotagefabrik i Ikast, som blandt andet sælger tøj til Forsvaret og hospitaler

17. februar 2021, 10.30

Michael Alstrup, direktør i JBS, forklarer at opkøbet af Niels Markussens Trikotagefabrik er et led i, at virksomheden vil styrke sig på området for tøj til arbejdsbrug. Foto: Flemming Hansen

OPKØB Nogle opkøb falder hurtigt på plads, mens andre er lang tid undervejs.

Herning-virksomheden JBS Textile Group har offentliggjort købet af Niels Mikkelsens Trikotagefabrik, og JBS-direktør Michael Alstrup fortæller, at det har taget sin tid at få Ikast-virksomheden med ombord.

- Det er godt 11 år siden, jeg første gang spurgte, om de kunne tænke sig at lave et generationsskifte og et salg til os. Så det er rart at være vedholdende, siger han med et grin.

Niels Mikkelsens Trikotagefabrik er en lille specialiseret tekstilvirksomhed med fem ansatte. Kollektionen er fokuseret på undertøj, arbejdstøj og profiltøj til erhvervsbrug, og blandt kunderne er Forsvaret samt flere hospitaler og plejehjem.

JBS har i forvejen sit eget undertøjsmærke, Proactive, som er målrettet offentlige og private arbejdspladser, og direktøren ser gerne dette segment vokse.

- Det bliver forhåbentlig et godt ægteskab, hvor vi kan supplere hinanden. De har en masse god erfaring og laver nogle gode produkter som brandhæmmende undertøj til Forsvaret, og det vil vi gerne brede ud til flere brancher og flere lande gennem vores salgskanaler, nævner Michael Alstrup.

Bliver i Ikast

Som en del af handlen har JBS også overtaget bygningen på Strøget i Ikast, hvor virksomheden hører til for enden af gågaden. Det er planen, at direktør og ansatte fortsætter som hidtil, og at virksomheden bliver i Ikast.

Niels Mikkelsens Trikotagefabrik blev stiftet helt tilbage i 1922 og kan dermed fejre 100-årsjubilæum næste år. Sælger af virksomheden er stifterens to børnebørn på 67 og 73 år, som ikke har været en del af den daglige drift, men har siddet i bestyrelsen.

Administrerende direktør er Bent Mikkelsen, som trods efternavnet ikke er en del af familien. I en pressemeddelelse udtaler han sig på sælgernes vegne:

- Hos Niels Mikkelsens Trikotagefabrik A/S har udviklingen i mange år været meget tilfredsstillende og positiv, ligesom flere af vore brands og produkter står stærkt i markedet. Men umiddelbart står vi i nær fremtid over for et generationsskifte, så henvendelsen fra JBS kommer meget belejligt. På den baggrund har vi vurderet, at et salg til JBS Textile Group A/S vil være til glæde og gavn for såvel vore mange kunder som vores aktionærer, siger Bent Mikkelsen.

Stor tiltro

Hos JBS ser Michael Alstrup det som en optimal løsning, at Ikast-virksomheden fortsætter på samme adresse og med samme daglige ledelse og medarbejderstab.

- Det er klart, at de kommer til at trække på hele vores system med salg, produktion og CSR. Men de fortsætter i Ikast og under eget cvr-nummer, og det har vi valgt for at gøre det så gnidningsløst som muligt. Vi har stor tiltro til den måde, Bent har kørt det på, fremhæver JBS-direktøren.

- Deres kunder skal bare opleve det her som en styrke, at der kommer flere kræfter bag. Samtidig bliver der mulighed for, at de kan tilbyde deres kunder andre produkttyper, da vi jo eksempelvis har egen sokkefabrik, uddyber han.

Niels Mikkelsens Trikotagefabrik på Strøget i Ikast er knap 100 år efter sin grundlæggelse fortsat intakt og aktiv og nu opkøbt af. Foto: Kim Kristensen