Forening mødes om fælles udfordringer

En gruppe forældre til udsatte børn har frivilligt skabt en ny forening: Bhov, hvor forældre på tværs mødes om fælles udfordringer

Udgivet:02. august 2021, 11.22

Læsetid:2 minutter

Birgit Ravn og Trine Worm Nissen, formand og bestyrelsesmedlem i den nye forening Bhov. Et netværk for forældre med udsatte børn. Foto: Tom laursen

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

FORENING En familie med et barn med adhd kan have mange ting til fælles med familien med et barn med Downs syndrom.

Så selv om de to familier formentlig er medlemmer af hver deres handicapforening, så kan der være langt til familier, der har samme diagnoser.

Det er sådan nogenlunde baggrunden for, at Forældreforeningen Bhov har fået fodfæste i Ikast-Brande Kommune.

- Det handler om netværk og en forståelse for, at man på tværs af diagnoserne kan støtte hinanden, siger Birgit Ravn, der er formand for foreningen.

Foreningen har etableret sig som netværk i en lukket gruppe på Facebook, hvor der er 166 medlemmer.

Ingen konkurrence

- Vi ønsker ikke at være i konkurrence med de respektive handicaporganisationer med særlig indsigt i det enkelte handicap, så derfor er det gratis at være medlem af vores forening, der kører som en følgegruppe til Danske Handicaporganisationer i Ikast-Brande Kommune. Det skal aldrig være et spørgsmål om økonomi og at skulle vælge mellem den ene forening fremfor den anden. Derfor er det gratis at være med, siger formanden.

- Det startede med, at vi var nogle stykker, der var på en autismekonference, hvor vi fandt ud af, at der fandtes et sådan netværk i Aalborg, og på vej hjem blev vi hurtigt enige om, at det skulle vi også have i Ikast, siger Birgit Ravn og suppleres af bestyrelsesmedlem Trine Worm Nissen.

- Vi mødes på tværs - og det er det, det hele handler om. Vi kan have præcis de samme udfordringer, selv om vi har forskellige diagnoser hos vores børn.

Trine Worm Nissen nævner som eksempel kontakten og dialogen til skolen eller til sagsbehandleren og et problem som skolevægring, mange uansat navngivne handicap kan opleve.

Laver arrangementer

Bhov er en frivillig organisation, der ønsker at lave arrangementer, hvor forældre og børn i foreningen kan mødes for at neværke og vidensdele omkring de forskellige udfordringer, alle kan stå med.

Det første arrangement efter nedlukningen i Bhov er onsdag 11. august, hvor foreningen i samarbejde med Danske Handicaporoganisationer har inviteret Monica Lyllof til Ikast. Hun er kvinden bag det hurtigt voksende fællesskab »En million stemmer«, og hun er forfatteren bag bogen »Seje Mor«, som handler om at være forældre til børn med diagnoser.

I løbet af toethalvt år har Facebook-gruppen »en million stemmer fået over 31.000 følgere, og Monica Lylloff er blevet et talerør, man lytter til i den politiske verden.