Gludsted: Her gør man noget ud af halloween

I Gludsted sætter man alskens uhyggelige sejl til, når halloween skal markeres

Udgivet:27. oktober 2021, 10.51

Læsetid:2 minutter

Der er næsten ingen grænser for uhyggen i Gludsted, der for alvor gør noget ud af halloween. Billedet her er hentet fra det seneste halloween-arrangement i landsbyen. Foto: Tom Laursen

2 år siden

TEMA Sidste år gennemførte man det man i Gludsted har valgt at kalde Uhyggens Halloween Aften (UHA). Og fredag 29. oktober vælter børnene igen landsbyen på den mest festlige og skræmmende måde.

Børnegruppen har, med hjælp fra et par forældre, og på eget initiativ, skabt et tilbagevendende og succesfuldt projekt for alle, der kan lide at gå ned ad en af fantasiens kringlede stier og møde eventyrlige monstre og spøgelser. Med sikker hånd sætter de byen på spil, når de for alvor gennemfører »Midtjyllands sjoveste Halloween-forskrækkelse«.

Titlen på arrangementet er »Uhyggens Halloween Aften«, og det er meningen at man skal rundt i byen på en slags monster-tour de force. Her vil man blive mødt af en hel mørklagt landsby i de timer arrangementet varer, samt finde sjove poster, hvor alt muligt mere eller mindre uhyggeligt kan ske.

- Vi har fået flere af dem der bor i Gludsted til at lave poster rundt om i byen, siger Luna Gjerløv i en pressemeddelelse. Hun er leder af projektet og børnegruppen, som står bag det efterhånden traditionsrige arrangement.

Man kan for eksempel deltage i en grum skattejagt, besøge Heksemutters Hemmelige hule, Gyset i Pilevænget, eller smage nogle ulækre lækkerier, samt møde de næsten ægte gespenster og uhyrer, som skjuler sig i aftenmørket.

Igen i år lægger Gludsted Friskole lokaler til en, intens og rædselsvækkende forlystelse kaldet »Krypten«, hvor nogle fædre har fået lov til at skabe et særligt stemningsfuldt og vildt uhyggeligt univers. Det skal helt sikkert opleves!

Hvis man ikke er vild med gys og gru, så er der heldigvis masser af hyggelige oplevelser for alle. Aftenen starter i Engleoasen (Missionshuset), hvor man i aftenmørket også kan søge tilflugt, hvis det hele bliver lidt for meget.

- Jeg håber, at der kommer mange mennesker og oplever det her. fortæller Luna håbefuldt, og afslutter “Alle os frivillige har i hvert tilfælde gjort os umage, fortæller Luna Gjerløv.

Uhyggens Halloween Aften i Gludsted finder sted fredag 29. oktober.