Stor donation til Ikast Bridgeklub

Udgivet:24. september 2021, 09.00

Læsetid:1 minut

Foto: Henrik Ole Jensen

DONATION Netop som en ny sæson står for døren, har Ikast Bridgeklub modtaget en stor donation fra Velux Fonden, som sætter klubben i stand til at indkøbe en kortblandemaskine: et teknisk redskab, der kan blande kortene til alle 50 eller 1000 spillere på rekordtid. Maskinen kan huske alle kortfordelingerne og opgøre resultaterne for de gennemførte spil, så alle spillere kan se, hvor godt de har klaret sig i turneringen.

Velux Fonden er en velgørende fond, som støtter en række samfundsnyttige formål, såsom forskning, miljø, sociale og kulturelle formål.

Donationen til Ikast Bridgeklub er målrettet aktive ældre. Her har det sikkert været af betydning for donationen, at klubbens medlemmer er frivillige og meget aktive i foreningen Dansk Skolebridge. I denne forening gennemføres en række arrangementer, hvor elever og studerende stifter bekendtskab med bridgespillet, der fremmer indlæring og træner hukommelsen og evnen til at skabe overblik; egenskaber som må siges at være af stor betydning for unge under uddannelse.

Ikast Bridgeklub åbner netop nu sin 47. sæson, så henover efterår og vinter skal spillerne blandt andet forholde sig til spillestrategi og sandsynligheder, alt imens der tabes og vindes med samme sind i verdens måske mest udfordrende kortspil.