LÆSERBREV: Træk lige vejret en ekstra gang

Udgivet:25. november 2022, 12.00

Læsetid:1 minut

Af Rikke og Gert Iversen Trend Cut, Strøgcentret Ikast

6 måneder siden

LÆSERBREV Vi har igennem lang lang tid nu hørt om den kommende renovering af Strøgcentret i Ikast, og vi har glædet os rigtig meget til denne fornyelse af Strøgcentret, som vi er en del af.

Vi har mødtes sammen med mange af de andre butikker til et dialogmøde med HedeDanmark, som skal stå for belægningen og beplantningen.

Vi havde fået en forståelse af, at der var indgået et samarbejde imellem HedeDanmark og Pip Invest for at få det bedste ud af hver deres oplæg. Det, vi ikke helt forstår, er beplantning med den meget omtalte biodiversitet.

Biodiversitet hører til i skoven, på marken eller i vejsiden, ikke indendørs i et overdækket strøg.

De planlægger, at der skal være en masse flotte bede, nogle med stauder, græs og årstidens blomster.

Vi er på ingen måde uenige i, at der skal noget grønt ind, men hvis det ender med blomster og planter, som tiltrækker insekter, så kan vi ikke have vores dør åben mere , som vi har det meste af sommeren. Det vil resultere i, at vi kan blive nødt til at få kunderne ind ad bagdøren for at undgå bier og hvepse i forretningen.

Vi håber virkelig, at kommunen og HedeDanmark vil tænke sig godt om, så vi får en renovering med planter, som er flotte hele året, og som tiltrækker nye butikker i stedet for skræmme dem, vi har, væk.

Tit er det en god ting at trække vejret en ekstra gang, inden man beslutter noget så skørt.