DET ER DIT VALG - KV21

Læserbrev: Det gode liv - også i alderdommen

7. oktober 2021, 08.35

Albert Poulsen er igen på stemmesedlen i Ikast-Brande. Han stiller op for KristenDemokraterne. Foto: PR

LÆSERBREV

Efter flere års pause stiller KristenDemokraterne igen op til byrådet i Ikast- Brande Kommune.

KD har som en vigtig del af sin politik at hjælpe de svage, de syge, de ældre og de handicappede, den gruppe af mennesker, som har svært ved at blive hørt. Vi betragter alle mennesker som lige værdifulde, så de ikke måles på, hvad de kan præstere eller har udrettet.

Ikast er en forholdsvis ung by. Vi kom selv til byen i 1966 og har fulgt udviklingen gennem alle årene. Vi er nu blevet ældre, ligesom de mange driftige mennesker, der i en menneskealder har haft stor indflydelse på den enestående udvikling, der sket i vores område. Som samfund skylder vi dem en værdig og respektfuld alderdom.

Jeg ved, der gøres en stor indsats for at få ældreplejen til at fungere, men alligevel hører jeg ofte fra dem, der har behov for hjælp, at det er frustrerende, at der kommer så mange forskellige personaler i hjemmet for at hjælpe dem, og at de af og til først får deres morgenbesøg klokken 11. Det er respektløst over for borgerne.

Årsagen er måske, at der er for dårlig personalenormering, og at der er afsat for lidt tid til den enkeltes behov og pleje og måske til en vigtig samtale om akutte problemer. Ved sygdom og fravær af personale er det vigtigt, at der er afsat så stor en pulje til vikarer, at det ikke giver for store forskydninger i vagtplanen.

En stemme på KristenDemokraterne er en stemme på det gode liv - også i alderdommen.