Tinka-stjerne: Det er fedt at kunne spille lidt mere moden

14-årige Rosita Nellie Holse Gjurup har været en del af Tinka siden 2017 i rollen som Astrid. - Når hun er blevet mere moden, er jeg også blevet mere moden.

Udgivet:06. december 2022, 08.00

Læsetid:2 minutter

- Vi er jo en kæmpe familie, så det har været så dejligt at se hinanden igen, siger Rosita Nellie Holse Gjurup om optagelserne på julekalenderen "Tinka og Sjælens Spejl". Her ses hun med skuespillerinden Birthe Neumann, der spiller hendes farmor, Maja. (PR-foto).

/ Ritzau /

1 år siden

KØBENHAVN Hun er vokset op foran kameraet, og står det til Rosita Nellie Holse Gjurup, må hendes fremtid også gerne udfolde sig her.

- Jeg kan mærke, jeg får mere lyst til skuespil, jo ældre jeg bliver, siger den 14-årige skuespiller, der lige nu kan opleves i TV 2's julekalender, "Tinka og sjælens spejl".

Her spiller hun den juleglade lillesøster Astrid. En karakter, som Rosita Nellie Holse Gjurup har fulgtes ad med siden den første fortælling fra Tinka-universet, der blev sendt i december 2017.

- Så når hun er blevet mere moden, er jeg også blevet mere moden. Det har været rigtig sjovt, og det har passet perfekt. Det er fedt for mig at kunne spille lidt mere moden, fortæller hun.

Og den udvikling må gerne fortsætte, understreger den unge stjerne.

- Jeg gad godt at få en hovedrolle. Nu har jeg spillet en birolle i "Tinka", hvor jeg har været lidt i baggrunden, så jeg gad godt selv prøve at være i fokus.

Samtidig har det unge talent heller ikke travlt. Der skal nemlig også være tid til at være en helt almindelig 8. klasses elev.

- Jeg vil gerne fokusere rigtig meget på mine venner. Men hvis der kommer noget arbejde, og jeg synes, det lyder fedt, vil jeg aldrig afvise det, siger Rosita Nellie Holse Gjurup og fortsætter:

- Jeg gider ikke det der med skuffelse, hvis man ikke får en rolle. Men jeg vil også gerne kæmpe for den, hvis det er noget, jeg rigtig gerne vil.

Dog ved hun, at hun ikke har lyst til teater.

- Man kan tage scenen om på et filmset. Men med teater er det nu og her, og folk sidder og kigger på, og så er det bare nu, man skal gøre det perfekt. Det er et rimeligt stort pres, siger hun.

Det pres mærker hun ikke på samme måde foran et kamera.

- Jeg føler mig tryg der, hvor jeg er med "Tinka", fordi det er min anden familie, og jeg er vokset op med dem, og man kan tage scenen om igen.

"Tinka og sjælens spejl" er den tredje i rækken af Tinka-serien. Den kan ses hver dag frem til den 24. december på TV 2 og TV 2 Play.

/ritzau/

Pressemøde på ''Tinka og Sjælens Spejl'' 14-årige Rosita Nellie Holse Gjurup fra "Tinka og sjælens spejl" vil gerne lave flere film, men lige nu prioriterer hun vennerne. Emil Helms/Ritzau Scanpix