Ikast Cup er aflyst, mens Bording Cup afventer

Stævneledelsen bag Ikast Cup har for andet år i træk truffet den triste beslutning om at aflyse årets fodboldstævne. I nabobyen har man endnu ikke taget stilling

6. maj 2021, 12.38

IFS har igen måttet trække det røde kort og aflyse årets store fodboldstævne, Ikast Cup. Corona-restriktioner gør det svært at gennemføre stævnet, som Ikast Cup skal være. Stævneledelsen har for andet i træk måttet erkende, at det først bliver til næste år. Altså i 2022. Foto: Flemming Hansen

FODBOLD Der bliver ikke noget fodboldstævne i begyndelsen af skolernes sommerferie i Ikast i år.

Stævneledelsen for Ikast Cup har for andet år i træk følt det nødvendigt at trække i coronabremsen og aflyse.

På stævnets hjemmeside skriver Cup-ledelsen:

»Lige siden coronapandemiens start i foråret 2020 har vi fra Ikast Cup været tydelige i vores holdning: Vi overholder naturligvis myndighedernes råd og påbud. Det samme gælder her i 2021, og de seneste udmeldinger om udsigten til corona-restriktioner hen over sommeren gør det ikke muligt at afvikle Ikast Cup. Det er vi selvfølgelig rigtig kede af, men accepterer også vilkårene der skal til for at få nedkæmpet corona-pandemien.«

Sagde vi også sidste år

- Vi har vendt og drejet mulighederne efter de gældende restriktioner, men vi er blevet enige om, at hvis det skulle afvikles i en anden og måske mindre udgave, så er det ikke Ikast Cup, og det vi forstår ved fodboldstævnet. Derfor tog vi igen beslutningen om at aflyse, forklarerer stævneformanden hos Ikast Cup, Jan Rahbek.

Og som sidste år lægges der op til at gennemføre det store fodboldstævne i 2022.

- Det sagde vi også i april sidste år, og ingen havde jo i deres vildeste fantasi forestillet sig, at det skulle vare helt frem til nu, og at vi igen må aflyse, siger Jan Rahbek.

Afklaring i løbet af 14 dage

Skæbnen fo XL Brejnholt Bording Cup 2021 afgøres i løbet af de kommende 14 dage. Særlig faretruende for gennemførelsen af det folkerige arrangement er, at det måske ikke bliver muligt at lade spillere, trænere og familier overnatte.

- Vi har ikke aflyst endnu, men det kan meget nemt ende sådan, siger stævneleder Jørn Jensen.

I kalenderen står cuppen til at finde sted fra fredag 6. august til søndag 8. august - med græsbanerne ved Bording Hallen som omdrejningspunkt.

Lige nu er der 25 tilmeldte hold. Sidste tilmeldingsfrist er 2. juli.

- På det her tidspunkt af året vil vi normalt have det dobbelte antal tilmeldinger i hus. Men alle tøver og afventer. Så det er lidt op ad bakke. Hvis du spørger mig, ser jeg lige nu ret sort på mulighederne for at gennemføre cuppen, siger Jørn Jensen.

Overnatning vægtes højt

Hvis XL Brejnholt Bording Cup kan gennemføres i år, vil det være turnering nummer 41.

Stævnelederen forklarer, at gennem årene er mange traditioner opstået, og et utal af venskaber er skabt. Det skyldes i høj grad det sociale liv, og her er den nok vigtigste del de overnatninger, hvor mange spillere indkvarteres på blandt andet skolen, mens de medfølgende søskende og forældre overnatter i campingvogne nær boldbanerne.

- Jeg har spurgt DBU om vores muligheder, men de ved ikke noget med sikkerhed endnu. Vi må godt få lov til at spille bold på banerne i den frie luft, men den del med at overnatte virker ikke til at blive en mulighed. Senest kan vi jo se, at festivaler ikke skal regne med, at deltagere kan overnatte, siger Jørn Jensen.