Svindlere franarrer ældre kvinder millionbeløb i Køge

To kvinder fra Køge er i denne uge blevet svindlet for over en million kroner tilsammen.

Udgivet:07. december 2022, 14.55

Læsetid:2 minutter

Efter at være blevet ringet op af svindlere er to kvinder i Køge blev franarret over en million kroner tilsammen. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

2 måneder siden

KØGE To kvinder fra Køge har inden for den seneste uge måtte se store pengesummer forsvinde af deres bankkonti.

I sin døgnrapport for tirsdag og natten til onsdag oplyser Midt- og Vestsjællands Politi, at kvinderne tilsammen er blevet narret til at overføre over en million kroner til bedragere, der kontaktede dem via telefon.

Onsdag i sidste uge anmeldte en 78-årig kvinde, at hun var blevet kontaktet af en kvinde, der kaldte sig Pernille Christensen. Hun skulle forestille at være fra Rigspolitiets it-afdeling.

- Under påskud af, at der var mistænkelige transaktioner fra kvindens konto, blev hun overtalt til at overføre hele sin formue til flere forskellige konti i "sikkerhedsdepot", skriver politiet.

Tirsdag i denne uge var det så en 81-årig kvinde, der blev franarret sine penge. Det skete, efter at hun var blevet kontaktet af en falsk bankmand fra Nordea.

- Igen ved at skabe forvirring om mærkelige transaktioner, lykkedes det bedrageren at overtale den 81-årige til selv at godkende overførslerne med Mit-Id, skriver politiet.

I forbindelse med begge kvinders episoder nævnte bedragerne, at der skulle være transaktioner undervejs til en "Erik". Politiets Nationale Center for It-Kriminalitet efterforsker nu sagerne for at få afklaret, hvor pengene er endt.

- Ofrene bliver tit meget skamfulde og føler sig skyldige. De er flove over, at det er sket for dem, siger politiassistent Randi Mortensen, der arbejder i det kriminalpræventive sekretariat hos Midt- og Vestsjællands Politi.

- De forstår ikke selv, at de kunne hoppe på svindelnummeret, men det er der mange, der gør.

- Svindlerne er enormt dygtige. De taler meget, og de taler længe, og de får ofrene til at føle sig trygge i samtalen. Ofrene tror på, at det, svindlerne siger, er det rigtige. Ofrene tror, at de bliver ringet op fra en bank eller fra politiet.

Ifølge Randi Mortensen er ofrene for telefonsvindel oftest ældre kvinder.

/ritzau/