Børnekarneval i Ikast: Trafiklys og skildpadder dansede gennem byen

I vidunderligt forårsvejr havde knap 1000 børn i fredags et brag af en fest, da de var samlet til børnekarneval i Ikast

Udgivet:16. maj 2023, 08.54

Læsetid:3 minutter

Ikast var fyldt med musikalske trafiklys ved fredagens børnekarneval. Foto: Chresten Bergh

Merete Riis Jensen
Journalist
Merete Riis Jensen
Journalist| +45 9626 3793 | mrj@herningfolkeblad.dk
Jeg har været journalist siden 2006 og blev ansat på Herning Folkeblad i 2022. Mit arbejdsområde er Ikast-Brande Kommune, hvor jeg skriver om store og små begivenheder lige fra Klovborg til Engesvang og Uhre. Jeg brænder bl.a. for fodbold, rejser og lokaljournalistik. Og har du en idé til en god historie, er du meget velkommen til at kontakte mig!
Se flere artikler af Merete Riis Jensen

SAMBARYTMER Rødhætte og Ulven kommer gående hånd i hånd. Spiderman fremviser sine imponerende mavemuskler. Små indianere ser lidt betuttede ud, mens de kigger på de mange mennesker. Og en hel børnehave er klædt ud som trafiklys med rødt-gult-grønt lys på maven.

Opfindsomheden er stor blandt de knap 1000 børn, som er samlet til årets store børnekarneval i Ikast.

Og det harmonerer meget godt med, at temaet for årets børnekarneval er »mangfoldighed«.

»Karneval - vi vælter byen«

Festen bliver skudt i gang på festpladsen ved Bakkehuset, hvor bandet Los Gogenokos varmer op under karnevalsstemningen med glade sange som »Jamaica« og »Karnevalssangen«.

- Karneval - vi vælter byen! Karneval - for fuld musik! synger alle børnene, mens de spiller på deres hjemmelavede trommer og rasleinstrumenter.

Humøret er lige så højt hos deltagerne, som vejret er smukt, og en kødrand af forældre og bedsteforældre står ved sidelinjen og følger med i begivenhederne.

Mormor som skildpadde

Hos Vestbyens Børnehus har alle klædt sig ud som skildpadder, og i dagens anledning har Anita Holdgaard også iført sig skjold og grøn plastickjole. Hun er nemlig taget til karneval sammen med sit barnebarn, treårige Clara Sandgaard.

- Det er skønt at være af sted sammen med Clara og få en dejlig oplevelse med god musik og masser af stemning, siger Anita Holdgaard.

- Jeg glæder mig til at opleve det hele og have en dejlig dag sammen i det fantastiske vejr, siger hun med et stort smil.

39 år med karneval

Og Anita Holdgaard er ikke den eneste, der smiler. Det er et gennemgående træk ved alle - således også ved Alan Martinsen fra Isenvad Børnehus, som byder velkommen til karnevalet.

- Når vi holder karneval i Ikast, så ved vi, at sommeren er på vej. Derfor er det en af de vigtigste traditioner her i byen, og det er en fantastisk oplevelse at møde hinanden med glade ansigter og store smil, siger han i mikrofonen.

- Det er 39. gang, at der er karneval i Ikast. Så næste år er der 40-årsjubilæum, og det bliver selvfølgelig et brag af en fest, ligesom det gør i dag, siger Alan Martinsen.

Kort efter går den kæmpe børneflok gennem Strøgcentret med fuld musik. Børnene går en rute omkring Rådhuset og vender tilbage til festpladsen ved Bakkehuset.

Her venter der is til alle fra Vores Ikast, og den kolde belønning vækker tydeligvis glæde hos både roligans, køer, pirater og alle de andre flot udklædte børn.

De små indianere var i fantastisk humør, mens de ventede på at komme af sted med karnevals­optoget. Foto: Chresten Bergh
Med søde kostumer og hjemme-lavede rasleinstrumenter gik børnene gennem byen. Foto: Chresten Bergh
En stor gruppe børn klædt i rød-hvide roligan-farver og udstyret med stomp-trommer havde en fest ved karnevalet. Foto: Chresten Bergh
Sæbeboblerne svævede gennem luften, mens børnene sang og dansede på festpladsen. Foto: Chresten Bergh
Hundredvis af forældre, bedsteforældre og forbipasserende så børnene gå gennem Strøgcentret. Næste år kan de stå klar 17. maj, når der igen er børnekarneval.
Børnene var iklædt tøj i alle regnbuens farver, så det var et festligt syn for tilskuerne. Foto: Chresten Bergh
En heks, en fodboldspiller, en skater, en bi og en kok havde fundet vej til samme optog. Foto: Chresten Bergh
Mange børn havde selv været i gang med at fremstille og farvelægge deres kostumer til karnevalet. Foto: Chresten Bergh
Køerne var også med til karnevalet. Drengene havde horn, og pigerne havde sat plastic-yvere på deres dragter. Foto: Chresten Bergh
Foto: Chresten Bergh