Foredrag, teater og kendisbesøg i Ikast-Brande

Uge 37 er lig med masser af ord, kendte foredragsholdere, teater og anekdoter, når Ikast-Brande Bibliotek holder »Vild med ord« rundt i kommunen

11. september 2021, 09.10

Bibliotikar Kim Kaulbach var en glad mand, da bibliotekerne fik grønt lys til at åbne i april efter corona-nedlukning. Siden da har Ikast-Brande Bbiliotekerne budt på en masse arrangementer. I næste uge gælder det »Vild med ord-ugen«, som markeres flere steder i kommunen. Foto: Flemming Hansen

FOREDRAG I næste uge løber »Vild med ord-ugen« af stabelen. Ugen er som altid en god blanding af besøg fra mennesker som er vilde med ord, lyder det fra Ikast-Brande Bibliotek i en pressemeddelelse.

- Om mandagen lægger vi ud i Brande med besøg af Anne Grethe Bjarup Riis. Hun følges op senere på ugen af den 75-årige forfatter Elsebeth Dissing som debuterede sidste år med »Tjenerindens døtre«. Det er en roman om udviklingen af kvinderollen i 1930’erne og 1940’ernes Danmark, siger bibliotikar ved Ikast Bibliotek Kim Kaulbach.

Han tilføjer videre:

- Der kommer også andre spændende forfattere: Heriblandt Jesper Bugge Kold, som besøger Ikast. Han skrev »Pigen på det store hvide skib« med hospitalsskibet Jutlandia som scene sammen med Mich Vraa og vil fortælle om bogen samt tiden dengang og under Koreakrigen . Derudover vil Simon Vanggaard fortælle om sit liv ud fra sin bog »Rockstjerne eller statsminister« i Nørre Snede.

Jægersoldat og transkønnet

Ugen sluttes af med besøg af med besøg af LGBT forfatteren Nikolaj Tange Lange, som fortæller om at vokse op som homo-biseksuel eller transkønnet i provinsen. Herefter kommer forfatter og tidligere jægersoldat Thomas Rathsack.

- Ugen har også arrangementer for børnene. Manden bag den populære børneserie »Sallys far« Thomas Brunstrøm kommer og fortæller og læser op, og hver at nævne er ligeledes, at Randers Teater spiller »Hattemågen«.

- I ugens løb er der også andre arrangementer. Biblioteket markerer 90-årsfødselsdag, har foredrag og udstilling om pandemien og morgensang. Det er klogt snart at hente billetter, da der er rift om »Vild med ord«- oplevelserne, siger bibliotikaren.