HHX tæt på sidste års tal

Uddannelsesleder i Ikast, Elisabeth Egholm Jacobsen er fortrøstningsfuld

19. marts 2020, 09.45

Elisabeth Egholm Jacobsen her med årets student i 2019. Hun glæder sig at starte op efter sommerferien med tre nye 1. g klasser. Foto: Laila Kempel

UDDANNELSE I en tid, hvor ungdomsårgangene er små er uddannelsesinstitutioner afhængige af, at fastholde elevtal for at kunne sikre sin eksistens

Og det er præcis, hvad uddannelselederen på Handelsgymnasiet i Ikast kan konstatere efter, at årets optagelsestal er blevet offentlige.

- Vi har fastholdt vores tal fra sidste år og kan oprette tre klasser. Og det er vi rigtige glade for, siger Elisabeth Egholm Jacobsen.

Hun er glad for, at så mange unge fortsat ønsker at få en mercantil- studentereksamen.

- Vi er også heldige, at mange af de sportselever, der bosætter sig i Ikast går på handelsskolen. I år er der dog sket et skred, så vi får knap så mange, som tidligere år. Men det er alene på grund af, at alle pladserne på Sportstar College er optaget. Hvis der var ledigt hos dem, ville det også have haft indflydelse på antallet af vores elever, er jeg overbevist om.

Elisabeth Jacobsen var spændt på årets tal, da der jo har kørt en massiv markedsføring af både erhvervsskolens gymnasielle uddannelser ligesom den nye ændringer på HF-uddannelsen har kørt hårdt på.

- Men vi er tilfredse og glæder os til igen til sommerferien at kunne starte op med tre klasser, konstaterer hun.