Stiklinger sat til en gammel drøm

Conny Christensen har fået blomsterne tilbage i arbejdslivet med eget muld i blomsterkrukkerne

Udgivet:07. februar 2021, 10.06

Læsetid:3 minutter

Conny Christensen kunne ikke undvære blomsterne og den kreative proces - og er derfor vendt tilbage til sit fag som blomsterdekoratør med eget værksted og butik. Foto: Flemming Hansen

Laila Kempel
Journalist

3 år siden

ISENVAD Hun troede hun var færdig med livet som blomsterdekoratør, men efter fire år som lagermedarbejder, er hun tilbage, - hvor hele arbejdslivet startede - som blomsterdekoratør.

Conny Christensen har fået en gammel drøm til at springe ud i blomst på Isenvadvej 20 - ude på landet, hvor hun også har privat adresse.

- Jeg synes det skal være personligt, og det bliver det når jeg har det hjemme ved mig selv, forklarer den 47-årige blomsterdekoratør, der har indrettet et gammel stuehus til sit værksted og butik.

- Jeg har tidligere haft mit eget lille hobby værksted herude, men nu har jeg inddraget lidt mere af pladsen og gjort det til min arbejdsplads, og min butik, forklarer Conny Christensen, som også har gjort det til et mantra, at folk skal have en oplevelse, når de besøger hendes lille blomsterværksted.

Naturens egne materaler har uanede muligheder i Connys værksted. Foto: Flemming Hansen

I øjeblikket er gårdhaven fyldt med frost og puddersne, men til foråret bliver der kælet for både blomsterkrukker og udendørs dekoration

- Jeg kan godt lide, når det er personligt, og det bliver det på en hel anden måde, når jeg har det hjemme, end hvis jeg havde det et helt andet sted, siger Conny Christensen.

Hun startede op før jul, velvidende, at det var en god tid at starte på. Blomsterdekoratører har nemlig travlt op til højtiden.

- Og det fik jeg, må jeg sige. Det gik så stærkt, at jeg også måtte sige nej. Jeg er jo kun mig selv, men har allieret mig med min familie. Min mand er holdt op med at spørge, hvorfor han skal fælde lige præcis det træ. Og både min søn og datter hjælper til, når det er nødvendigt, understreger hun.

På sigt, når corona har sluppet sit tag i Danmark, vil hun gerne invitere indenfor i sit værksted, hvor der vil være både workshop og kurser.

- Tiden er jo ikke til at planlægge en hel masse, men jeg forestiller mig da, at vi skal lege med både tørrede og friske blomster og måske også beton. Specielt op til højtiderne ved jeg jo, at det er eftertragtet, og jeg vil gerne give mine inspirationskilder videre, siger den blomsterdekoratøren.

- Jeg elsker at bruge, hvad naturen har. Jeg har et stort drivhus og tænker da, at jeg både skal have udplantningsblomster til krukker, men også både agurker, tomater og krydderurter, siger Conny Christensen.

Hun nyder at være sig selv og er så småt ved at vænne sig til, at hun er chefen.

- Der er mange ting, man lige skal tænke over. Men jeg er stolt af mit fag og er udlært som både blomsterdekoratør og -designer, så jeg kan lave alt, hvad folk gerne vil have: til familiefesten, konfirmationer, bryllup eller begravelse, og jeg bringer også gerne ud, understreger Conny Christensen, mens hun hurtigt får bundet en smuk og enkelt buket af masser af grønne stængler med en enkel anthurium/flammingoblomst.

I det gamle stuehus har Conny Christensen ladet sit blomsterværksted brede sig og byder indenfor i blomsterbutikken. Foto: Flemming Hansen