Bording gør klar til fest

Byfestugen byder på et hav af forskellige aktiviteter i Bording

Udgivet:08. august 2019, 16.18

Læsetid:2 minutter

En stor del af en byfest er traditioner. Som eksempelvis bilbanko ved Bording Hallen, der også vil være en mulighed i 2019-udgaven af Bordings byfest, der foregår i uge 33. Billedet er fra 2018, hvor der var gevinst til Gerda Johansen på passagersædet. Mona Myrup bag rattet fik tallene tjekket af Laila Kempel fra Bording Hallens Støtteforening. Foto: Tom Laursen

Thomas Vang Nielsen
Journalist| tvn@herningfolkeblad.dk

Bording En begivenhedsrig periode står for døren i Bording. Weekenden står på XL-Bording Cup, som er den 40. udgave af den populære fodboldturnering for børn og unge. Finalerne er søndag eftermiddag, og allerede den efterfølgende formiddag tages hul på Bordings byfestuge.

Aktivitetsniveauet begynder i den rolige ende. Med udgangsved Væksthuset bydes der på fem kilometer fælles gåtur mandag 12. august.

Om aftenen skrues gevaldigt op for tempoet, når Bording Løbeklub holder byløb, hvor der ganske gratis kan deltages i one mile børneløb eller ruter på fire, otte eller 12 kilometer.

Tirsdag aften kan man hvile benene og i stedet træne stemmebåndet, når der er den traditionsrige Visecafé i forsamlingshuset.

Åbent hus og bilbanko

Onsdag 14. august inviteres hele byen til åbent hus i den nybyggede børnehave på Bodholtvej om eftermiddagen, og om aftenen er Støtteforeningen for Bording Hallen vært ved en omgang bilbanko på hallens parkeringsplads.

Torsdag kan turen gå til Bording Kirkeby, hvor der er byfestkoncert i kirken.

Byfesten skruer op for aktiviteterne henover weekenden.

Fredag 16. august er der livemusik på Long John, og samme sted kan der dystes om at blive bymester i dart og rafling.

Fredag aften er der også mulighed for at tage til fællesspisning i forsamlingshuset, hvor menuens tema er Mexico.

Gratis kaffe og rundstykker

Lørdag 17. august begynder traditionen tro med byens største morgenbord, som Bording Erhvervsforening står bag.

Foreningen byder på gratis rundstykker, kaffe, the og saftevand ved de opstillede langborde. Som noget nyt er morgenbordet i år rykket væk fra Bredgade og finder nu sted i området ved Væksthuset.

Det er også her, man vil kunne gøre en god handel ved loppemarkedet, deltage i cykelringridning, spise mini-streetfood, se opvisning med Hedens Squaredansere og høre musik fra scenen.

Priser til lokale

Lokalrådet og erhvervsforeningen uddeler lørdag formiddag også priser til lokale borgere eller grupper, som har gjort en ekstra indsats for byen.

Er man mere til at indtage sit lørdagsrundstykke på Long John, er det også en mulighed. Her kan man også se den årlige motorcykelparade. Eftermiddagen på Long John kan nydes med livemusik.

Lørdagen giver også mulighed for at få pulsen op, når Bording Cykel Motion arrangerer Bording Triatlon, som bringer deltagerne rundt i byen på cykel og i løb. Af rent lavpraktiske årsager skal svømmedelen foregå i friluftsbadet.

Byfesten rundes af søndag 18. august, hvor man om formiddagen kan prøve flow-yoga på græsplænen overfor søen ved Bakken.

Om eftermiddagen kan man ved Væksthuset opleve Danmarks internationale gadeteaterfestival »La Grande Phrase«, der byder på underholdning for hele familien.