Kirkens Korshær i Ikast: Lukker genbrugsbutikken på Strøget

Butikken åbner igen 12. oktober i den nyindrettede, tidligere Aldi-butik i vestbyen

Udgivet:15. september 2023, 00.00

Læsetid:2 minutter

Laila Kempel
Journalist

Kirkens Korshærs genbrugsbutik på Strøget i Ikast er i pladsproblemer og er også udfordret af at være i to forskellige plan.

- Vi skal tage hensyn til vores kunder, men i høj grad også til vores frivillige, der langt hen ad vejen er ældre mennesker, der kan være udfordrede af trapper, siger Ulla Bay Nielsen, der er ansvarlig for 29 af organisationens genbrugsbutikker i det midt- og vestjyske.

Derfor bliver nøglen på Strøget 44 i dag, lørdag, drejet for sidste gang og butikken lukket ned.

Men der er ingen grund til at fortvivle. For de kommende tre en halv uger skal de 35 frivillige, der er tilknyttet butikken, nemlig bruge til at flytte både genbrugsvarerne og inventaret til de nye lokaler i vestbyen.

Kirkens Korshær har lejet den tomme butik, der indtil for ganske nylig var en Aldi-butik.

12. oktober lukker de igen op i den nye butik, hvor der er bedre plads, bedre indretningsmuligheder og ikke mindst bedre vilkår for de frivillige.

- Det går nemlig godt for vores butik, og når vi i Kirkens Korshær kan se, at det giver mening at gøre noget nyt, eller en ældre butik trænger til at blive opgraderet, så gør vi noget ved det, siger Ulla Bay Nielsen.

- Det handler om at følge med tiden og selvom vi handler med genbrugsvarer, så skal vi også gøre os umage og lave indbydende indretning og udstilling af vores sortiment, siger hun.

Den tidligere Aldi-butik i vestbyen åbner 12. oktober som ny genbrugsbutik.

Det tidligere supermarked har også en meget synlig placering op til hovedvejen gennem Ikast. Og med andre større butikker som naboer forventer organisationen også, at det vil give en større kunde-gennemstrømning.

240 butikker

- Vi tjener penge til organisationen. Vi har i alt 240 butikker fordelt rundt i Danmark. De genererer en økonomi, som vi bruger til at holde vores sociale væresteder og varmestuer kørende for, siger Ulla Bay Nielsen.

Selvom butikken i Ikast allerede har tilknyttet 35 frivillige medarbejdere, så er der altid brug for ekstra hænder.

- Vi har mange funktioner, som man kan hjælpe til med. Og med den nye butik har vi i alt fald sikret, at der er gode arbejdsforhold. Og der er altid masser af kage og kaffe til vores »ansatte«, siger Ulla Bay Nielsen.