Lokale om corona-restriktioner: Det er jo nødvendigt

Nye corona-restriktioner godt modtaget i Ikast

8. januar 2021, 07.15

Voxpop 1sp.Navn:Hartmuth Wehmeier Voxpop 1sp.By:indehaver af Vin og Gavehuset i Ikast Voxpop.Brødtekst:Hvis myndighederne siger det, så er det jo sådan det er. Vi er allerede meget opmærksomme, men kommer til at revidere på antallet af mennesker i butikken. Nu må der kun være fem herinde af gangen, hvis vi skal overholde afstandskravet. Januar er en af de stille måneder, men det er virkelig stille, så jeg tror ikke det bliver problematisk for os. Men vi savner godt nok, at vores kolleger også kan holde åben.

CORONA Statsminister Mette Frederiksen gik tirsdag eftermiddag igen på talerstolen og inviterede til pressemøde for at præsentere nye coronarestriktioner. Nu bør vi kun omgås fem mennesker og primært dem vi bor sammen med. Vi skal blive hjemme og holde minimum to meters afstand. Hvordan er meldingen blevet modtaget i Ikast:

Voxpop 1sp.Navn:Lærke Olesen og Henriette Parum Voxpop 1sp.By:Matas i Ikast Voxpop.Brødtekst:Vi har nogle stille dage. Afstands afmærkningen i gulvet er ikke lavet om siden sidste nedlukning, så den overholder allerede de to meter. Vi har desuden en tryghedsguide, der vil sørge for, at også de nye restriktioner bliver overholde. Det er jo sådan det er. Vi sørger for at spritte af og gøre rent flere gange i løbet af en dag. Vi har flere hotspots, der bliver sprittet af mange gange,så vi skal nok klare den. Det er jo vigtigt at overholde anbefalingerne, siger de to kolleger i en af Strøgcentrets få åbne butikker.
Voxpop 1sp.Navn:Jannie Nielsen Voxpop.Brødtekst:Hvis det er det, vi skal. Så må vi jo gøre det. Udfordringen er nok at holde afstand, og så tænker jeg, at det kan blive endnu mere ensomt kun at være sammen med fem personer. Jeg bor alene....så det bliver nok der, det kan blive svært .
Voxpop 1sp.Navn:Birgitte Ørskov Voxpop.Brødtekst:Det er jo ok at stramme op. Det er jo nødvendigt. Men jeg tænker ikke, at det er værre, eller mere svært end det har været hidtil. Jeg har en kronisk sygdom, så vi har været meget opmærksom på at rette ind efter anbefalingerne de sidste mange måneder.
vox pop corona restriktioner 2021