Sikker sejr i »Smilets by«: HIH vandt nøglekamp i Aarhus

Herning-Ikast Håndbold storsejrede mod Aarhus United og erobrede fjerdepladsen i ligaen

13. januar 2021, 19.27

Stine Skogrand scorede hele ni mål, da Herning-Ikast Håndbold landede en flot sejr over Aarhus United. Foto: Flemming Hansen (Arkiv)

HÅNDBOLD Der var bare to point imellem de to hold før opgøret, men på trægulvet i den gamle stadionhal i Aarhus var forskellen langt større.

Herning-Ikast Håndbold nedlagde onsdag aften Aarhus United med hele 30-22 efter 12-10 ved pausen.

De første 18 minutter var ellers jævnbyrdige og tilmed målrige. Der stod 9-9 på måltavlen. Men i halvlegens sidste 12 minutter fik HIH-forsvaret og ikke mindst målvogter Sabine Englert fat og lukkede bare ét mål ind. Det gav et midtjysk ryk til pausestillingen 12-10, og det kunne have været større, hvis ikke offensiven havde misset et par chancer netop i forsvarets gode periode.

Stærk fase knækkede Aarhus

De gode takter fortsatte fra anden halvlegs start - og nu også med fart, flow og skarphed i angrebsspillet. På små 10 minutter kom Herning-Ikast på 20-14.

Det var Aarhus United aldrig i nærheden af at rejse sig fra. Herning-Ikast styrede sejren sikkert i hus med seværdigt angrebsspil.

Det var første sejr i Aarhus i to år for HIH’erne. Midtjyderne havde nemlig tabt deres seneste to udekampe mod United.

Højrebacken Stine Skogrand blev HIH-topscorer med ni mål. Syv af dem scorede hun før pausen, hvor Skogrand var lidt for alene om at stå for den midtjyske måltrussel. I anden halvleg fulgte Ingvild Bakkerud og Simone Petersen flot trop og endte på fem træffere hver.

Mathilde Neesgaard, der er opvokset i Tjørring, blev topscorer for Aarhus United med syv mål.

Med sejren strøg Herning-Ikast Håndbold forbi København Håndbold og op på fjerdepladsen i Bambusa Kvindeligaen. I hvert fald for en stund. Københavnerne kan nemlig tage fjerdepladsen tilbage, når de møder Skanderborg på fredag. Runden efter - onsdag i næste uge - får HIH i øvrigt besøg af netop København i Ikast.

Inden da venter der en europæisk udflugt. HIH-kvinderne spiller lørdag på udebane mod Paris 92 i EHF European League.