DM-guld til lokale fodboldpiger

I weekenden blev Fortuna Hjørring dansk mester i kvindefodbold med hele tre lokale piger i startopstillingen

30. juni 2020, 07.10

Glade lokale piger med pokal og medaljer efter 1-1 mod Brøndby på hjemmebanen i Hjørring. På flankerne er det til venstre Sara Holmgaard og til højre Karen Holmgaard fra Bording, og i midten Freja Thisgaard fra Engesvang. Foto: Jette Aaes

SPORT Hele tre lokale piger var i weekenden med til at afgøre det danske mesterskab i kvindefodbold.

Sammen med resten af holdet fra Fortuna Hjørring kunne Bording-tvillingerne Sara og Karen Holmgaard og Freja Thisgaard fra Engesvang fejre det danske mesterskab efter a have spillet uafgjort mod de forsvarende mestre fra Brøndby IF i sæsonens sidste spillerunde på hjemmebane i Hjørring.

- Det var varmt og en hård kamp, men vi holdt hele vejen, selv om vi var trætte til sidst, og det er så fedt have vundet, sagde en træt men lykkelig Sara Holmgaard efter kampen.

Venstre back Sara Holmgaard spillede samtlige 90 minutter af guldduellen mod Brøndby, mens tvillingesøster Karen Holmgaard efter en stærk første halvleg måtte lade sig udskifte i pausen. Karen Holm har igennem længere tid været plaget af en muskelskade i låret, og doserer sine kræfter i forhold til at komme helt rigtigt tilbage.

Kontrakter med midtjyder

De to Holmgaard-søstre forlængede i sidste uge begge deres kontrakter med Fortuna med endnu et år.

I målet for Fortuna har blot 17-årige Freja Thisgaard fra Engesvang brugt sæsonen på for alvor at bide sig fast som førstevalg. Talentfulde Thisgaard spillede således også en fuld og flot kamp med flere gode indgreb og redninger i målet, mens hun ved Brøndbys scoring var chanceløs.

Siden 2002 har Fortuna Hjørring vundet mesterskabet syv gange - mens Brøndby er blevet danske mestre 12 gange i samme periode.

Når den nye sæson går i gang til efteråret bliver det med en fjerde lokale pige på holdet; her skifter 19-årige Olivia Møller Holdt fra Ikast ligaklubben VSK i Aarhus ud med de nykårede danske mestre fra Hjørring.

DR satte lørdag fokus på Bording-tvillingerne Sara og Karen Holmgaard, der naturligvis også efter kampen skulle give interview til portrættet. Foto: Jette Aaes