FC Midtjylland skuffede med 1-1 men fik senere hjælp af FCK

FCM fik kun 1-1 i hjemmekampen mod Randers FC, men Brøndby snublede i Parken mod FCK, og derfor kan FC Midtjylland stadig selv afgøre kampen om DM-guldet

16. maj 2021, 13.04

FCM fik kun uafgjort. Foto: Henrik Ole Jensen

FODBOLD FC Midtjylland fik skuffende kun uafgjort 1-1 i søndagens hjemmekamp mod Randers FC, og dermed tabte FCM et stort skridt i kampen om det danske mesterskab.

Resultatet betød i første omgang, at Brøndby med en sejr i Parken over FC København senere søndag kunne overtage Superligaens førsteplads. Men Brøndby snublede og tabte 1-2, og derfor kan FCM - trods skuffelsen mod Randers - selv afgøre, om det skal blive til et forsvar af DM-guldet.

Gæsterne fra Randers stillede noget decimerede op ovenpå holdets flotte pokaltitel i torsdags, men det forhindrede dog ikke Thomas Thomasbergs tropper i at gøre det til en svær dag for hjemmeholdet.

I en første halvleg, hvor FCM havde vanskeligt ved at få rytme i spillet, var der reelt kun én stor målchance. En lang aflevering fandt Dion Cools i højre side. Han spillede flot videre Jens-Lys Cajuste, der var fri til skud i feltet. Målmanden halvklarede, men bolden landede hos Pione Sisto, der dog tøvede for længe med at få fyret af.

VAR-straffe til Randers

Kort før pausen kom spændingen og dramatikken dog lige pludselig, da Randers FC’s Marvin Egho faldt til jorden i feltet efter en luftduel med Erik Sviatchenko.

FCM-anføreren ramte Egho i hovedet med albuen, og efter flere minutters VAR-ventetid dømte Jakob Kehlet straffespark, som gæsternes Vito Hammershøy-Mistrati omsatte sikkert til scoring og Randers-føring på 1-0.

FC Midtjyllands cheftræner, Brian Priske, reagerede i pausen ved at erstatte midtbanespilleren Jens-Lys Cajuste, der havde en besværlig første halvleg, med mere offensive Gustav Isaksen.

FCM insisterede naturligvis på initiativet fra anden halvlegs start, men gæsterne var gode til at slå spillet og rytmen i stykker hos de sortklædte.

Den offensive satsning fik endnu en tand med indskiftningen af Júnior Brumado i stedet for Pione Sisto, og kampen blev til ét langt FCM-pres mod gæsternes mål.

Og der var chancer til FCM.

Et par frispark fra Anders Dreyer, der begge var meget tæt på at snige sig ind i målhjørnet. Og Joel Andersson, der blev spillet fri i feltet af Sory Kaba, men backens skud blev reddet af Randers-keeperen.

Udligning af Evander

10 minutter før tid lykkedes det for FCM at få scoret, da Evander med et fladt skud direkte på frispark sendte kuglen ind i målhjørnet til 1-1.

Og så blev jagten bare endnu mere intens. Gustav Isaksen trykkede af udefra, men Carlgren fik fingrene på det hårde skud. Og Frank Onyeka skød lige forbi mål kort før tid.

I overtiden fik Randers endda scoret til 2-1, men målet blev underkendt for offside.

Dermed sluttede det altså uafgjort 1-1.

De sidste kampe

Søndagens resultater betyder, at FC Midtjylland med to spillerunder tilbage er to point foran Brøndby.

FCM spiller onsdag aften i Parken mod FC København, mens Brøndby torsdag aften møder AGF på udebane. I sidste spillerunde, som er mandag 24. maj, møder FCM AGF hjemme på MCH Arena, alt imens Brøndby får besøg af FC Nordsjælland.

Faktisk kan FCK også ende med at vinde DM-guldet. FCK er før de to sidste spillerunder tre point fra Brøndbys andenplads og fem point fra FCM på førstepladsen.