Fællesskab og globalt udsyn til unge-aften

KFUM og KFUK i Ikast har ansat Tine Engrob Jørgensen som ny udviklings-konsulent. Hun skal inspirere og understøtte udviklingen af tilbud for børn og unge. Sidste tirsdag mødtes de unge til et hyggeligt arrangement

Udgivet:26. januar 2023, 14.00

Læsetid:2 minutter

Globalt - lokalt. De 30 fremmødte fik både et oplæg og fællesskabslege. Foto: Privatfoto

Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| +45 96 26 34 67 | mkc@herningfolkeblad.dk
Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| +45 96 26 34 67 | mkc@herningfolkeblad.dk
Kære læser. Jeg dækker sundheds- og ældreområdet samt arbejdsmarkedsområdet i Ikast-Brande - men jeg skriver og interesserer mig for stort set alt. Jeg elsker at skrive features og menneskehistorier, og jeg går meget op i politik samt alt slags sport. Bor i Ikast, er gift og har to sønner. Holder meget af lange løbeture i naturen og samvær med familien.
Se flere artikler af Mikkel Korsgaard Christensen

1 måned siden

IKAST 30 unge mennesker mødte sidste tirsdag op hos KFUM og KFUK i Ikast til Ung-aften. Her blev deltagerne med det samme kastet ud i en ryste-sammen-øvelse i form af et levende vendespil.

- Det plejer at virke, når jeg leger det med børn i 1. klasse, så mon ikke det også fungerer her?, lød det fra en af deltagerne, Magnus Fjorback, efterfulgt af et skævt smil.

Herefter stod den på aftensmad og et oplæg om KFUM og KFUK’s arbejde.

- Efter et godt måltidsfællesskab med lækre pitabrød lavet af frivillige i foreningen mødtes alle til oplæg om KFUM og KFUKs globale arbejde og spændende partnerskaber med YMCA og YWCA.

Mange muligheder

De unge blev præsenteret for de mange rejsemuligheder, der er gennem KFUM og KFUK, fortæller udviklingskonsulent Tine Engrob Jørgensen og tilføjer:

- Det var alt lige fra at være frivillig rejseleder for en efterskoles besøg i Irland til at deltage i en »Journey for Justice-rejse« til Palæstina eller at være med i det såkaldte »Y-Glocal partnerskab« med Cameroun og Sydafrika om at finde lokale handlinger på globale udfordringer, lyder det fra Tine Engrob Jørgensen.

Lokal brainstorm

Netop det lokale overfor det globale var temaet for den efterfølgende brainstorm, hvor de unge skulle reflektere over, hvordan det globale fylder i deres eget liv, og hvordan det kan blive endnu mere synligt i lokalforeningens aktiviteter.

- Aftenen sluttede af med en refleksion om »Verdens lys«. Her kunne deltagerne tænde et lys for en ven, et område eller et folk og sætte det på verdenskortet. Herefter nød de kaffe, kage og en hyggelig musikquiz, siger Tine Engrob Jørgensen om et vellykket arrangement.

Udviklingskonsulenten ser frem til endnu flere i løbet af året hos KFUM og KFUK.

Menuen stod på pitabrød til Ungaften i KFUM og KFUK. Foto: Privatfoto