Cykler Danmark rundt med diabetes

På trods af sin kroniske sygdom har Rasmus Winther fra Nørre Snede cyklet hele landet rundt og dermed samlet 15.000 kroner ind til Diabetesforeningen

Udgivet:08. juni 2018, 18.12

Læsetid:2 minutter

Rasmus Winther fra Nørre Snede har gennem sin cykling indsamlet 15.000 kroner til Diabetesforeningens landsindsamling. Foto: PR-FOTO

Anna Østergaard Bjørn
Journalist

5 år siden

NØRRE SNEDE Rasmus Winther har gennem to år trænet hårdt. For han har haft et mål: At cykle Danmark rundt - det være sig hele 1600 kilometer på fire døgn. Dét er faktisk ikke en smal sag, når man har diabetes. Men det kan lade sig gøre.

Gennem cykelløbet har 40-årige Rasmus Winther nu samlet 15.000 kroner ind, som skal gives til Diabetesforeningen i forbindelse med landsindsamlingen på søndag. Pengene går blandt andet til børne- og familiekurser.

- Det er noget, jeg også selv har benyttet mig af. Jeg har en søn, Phillip, der fik diabetes for fem år siden. Jeg ved, at kurserne virker, så det ville jeg selvfølgelig gerne være med til at støtte, forklarer Rasmus Winther.

Man kan mere, end man tror

Rasmus Winther er til daglig møbelsnedker, og lever sit liv som alle andre. Han forsøger ikke at leve anderledes, fordi han har en kronisk sygdom.

- Jeg føler mig ikke tynget af min sygdom. Den har været med til at motivere mig og til at lære mig selv bedre at kende. Det er cyklingen et eksempel på, siger han og tilføjer:

- Jeg synes, at jeg umiddelbart prøver at se positivt på de udfordringer, sygdommen giver mig, siger han.

Han oplever, at mange med diabetes er en smule bange for det med motion, fordi motion kan gøre det svære at styre blodsukkeret.

- Med min cykling har jeg vist min søn, at man faktisk kan mere, end man tror, selvom man har en kronisk sygdom, fortæller møbelsnedkeren.

Lægen fulgte med

Med bare fire døgn til at cykle de 1600 kilometer, var der ikke mange timer til at sove. Og det var alligevel lidt noget andet, end at træne i nogle timer.

- Den har da været rigtig hårdt, det er der ikke meget tvivl om, griner han.

Med sig på turen havde han en diabeteslæge fra Aalborg, som hele tiden holdt øje med, at alt nu også var, som det skulle være i Rasmus Winthers krop. Og heldigvis var der ikke det mindste.

Han har levet med diabetes i omtrent 24 år.

Nu hvor cykelløbet er slut, er de to års træning også slut, og med det følger et tomrum, som Rasmus Winther regner med at fylde ud med familien - men han slår samtidig fast, at det nok ikke er sidste gang, han deltager i et cykelløb, selvom han har diabetes.