Jubilæumsbog gav penge i to foreningskasser

Apoteker Karen Marie Østergaard forærer overskuddet væk

Udgivet:09. oktober 2016, 10.06

Læsetid:2 minutter

Kim B. Jespersen fra Hjerteforeningen og Inger Kristensen fra Diabetesforeningen(th) får her det synlige resultat af overskuddet fra salget af jubilæumsbogen for Ikast Apotek af apoteker Karen Marie Østergaard ?foto Laila Kempel

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

Jubilæum Ikast Apotek kunne i 2015 fejre 100 års jubilæum. Det blev fejret efter alle kunstnes regler og herunder blandt andet en jubilæumsbog omkring Apotekets historie.

Bogen har apoteker Karen Marie Østergaard solgt - og overskuddet fra salget af det lokalehistoriske værk forærede hun forleden væk til to lokale foreninger: Hjerteforeningen og Diabetesforeningen.

De fik hver 2000 kr.

Hvad de to foreninger har tænkt sig at bruge penge til, er endnu uvist.

Inger Kristensen formand for Ikast-Brande Diabetesforening vil ikke øremærket pengene, men glæder sig over, at pengene indgår i oplysningsarbejdet, hvor foreningen kommer ud og fortæller om arbejdet og ikke mindst hjælper folk, der bliver ramt af sygdommen med råd og vejledning.

Ligeså er Kim B. Jespersen fra Hjerteforeningen begejstret for donationen.

- Vi oplever jo, at flere og flere sendes tidligere hjem fra hospitalet og vi er derfor meget aktive med at holde dem opdateret på, hvilke muligheder der er i lokalområdet. Blandt andet er vi så heldige, at vi må bruge lokalerne på Ruskjærholm, hvor vi har flere motionshold kørende i øjeblikket, forklarer han.

Karen Marie Østergaard har invitereret de to modtagere ud på byens nye apotek i Løvbjerg.

- Vi vil rigtig gerne have et tæt samarbejde med byens patientsforeninger. Vi henviser da tit kunder, der kommer her og for første gang skal have medicin, efter at være blevet ramt af en sygdom. Det er dejligt at kunne støtte op om deres arbejde men også at have det tætte samarbejde, så det er let at henvise borgere til dem, siger Karen Marie Østergaard.

Det nye Ikast Apotek Vest er i øvrigt en selvstændig afdeling og ikke at forveksle med et håndkøbsapotek.

- Man kan komme her og få udleveret sin receptmedicin lige som man kan på hovedapoteket, siger Karen Marie Østergaard.