Lokal kandidat stiler mod Borgen: Dina Myrup Raabjerg bliver Folketingskandidat

Dina Myrup Raabjerg vil være på stemmesedlen, når der næste gang skal vælges medlemmer til Folketinget

17. juni 2020, 09.30

Dina Myrup Raabjerg har nu meldt sig som folketingskandidat for Det konservative Folkeparti. Foto: Privatfoto

IKAST På et internt møde i storkredsens bestyrelse har Det Konservative Folkeparti udpeget Dina Myrup Raabjerg som kandidat til næste folketingsvalg, og endelig godkendes på en generalforsamling senere, som ren formalia.

Hun har tidligere stillet op til både regionsrådet og senest til europaparlamentsvalget.

Beslutningen om at prøve at erobre en af de 179 pladser i Folketinget sker efter et valg i 2019, hvor Det Konservative Folkeparti fik en pæn fremgang og hele to vestjyske medlemmer i Folketinget.

Formanden for Ikast-Brande Konservative Vælgerforeningen, Tomas Bjerre, har kendt Dina Myrup Raabjerg i en årrække og har set, hvordan hun først til regionsrådsvalget i 2017 og senere til europaparlamentsvalget har kæmpet for at gøre konservative værdier og holdninger kendte.

- Dina er flittig og loyal, og hun besidder en imponerende viden om, hvordan tingene fungerer. Og det, hun ikke allerede ved, sætter hun sig ind i. I lokalforeningen er vi derfor meget glade for storkredsens beslutning, siger Ikast-Brande-formanden.

Dina Myrup Raabjerg arbejder med salg og udvikling i it-virksomheden Systematic. Hun har en lang karriere i den offentlige sektor bag sig, blandt andet som økonomichef. For nylig var hun med til at starte en vestjysk afdeling af netværket »Bestyrelseskvinder« op, hvor en række lokale erhvervskvinder er medlemmer.

Politiske fokusområder

Politisk interesserer Dina Myrup Raabjerg sig for bæredygtighed, klima og miljø, udvikling og innovation samt økonomisk politik, idet en sund økonomi er fundamentet for et land med en høj velstand og velfærd, som hun siger.

I øjeblikket er Dina Myrup Raabjerg særlig optaget af, hvordan årelange centraliseringer er ved at ødelægge vækst og muligheder uden for de store byer. Det er ikke længere i »Industridanmark«, man først ser vækst; den slags er flyttet til det Østjylland, hun kalder for »den jyske guldkyst«, og Storkøbenhavn. Tilbage sidder borgerne i Udkantsdanmark »i hus til halsen«, og det kan ikke blive ved med at gå, mener hun.

- Vi er nødt til at vende den udvikling, hvis vi ikke skal stå med et splittet Danmark, som vi ser det i Polen og Storbritannien, siger hun.

Mødet med folk på gaden

Dina Myrup Raabjerg elsker mødet med folk på gaden. Ud over at det er hyggeligt med en snak, giver det også en mulighed for at blive klogere. Hvor andre kandidater måske har fokus på »egne vælgere«, taler hun glad og gerne med socialt udsatte, der sjældent finder vejen til stemmeboksen:

- Hvis jeg kun taler med dem, der ligner mig selv, hvordan skal jeg så kunne forstå, hvordan alting hænger sammen?

Den svenske hytte står tom

Privat er Dina Myrup Raabjerg et familiemenneske med stort F. Hun er gift med Bjarne Raabjerg, der er biografchef i Ikast. De har tilsammen tre voksne børn.

De bor i Ikast og har en lille hytte i skoven i Sverige, hvor de normalt tilbringer sommerferien. I år sender corona dem imidlertid på campingtur i Norge.