Årets sundhedsplejersker kommer fra Ikast-Brande

Gruppe får prisen på baggrund af et nyt dialogspil

Udgivet:26. maj 2023, 06.00

Læsetid:2 minutter

Anne-Mette Laursen Dam, Majbrit Sangild og Stine Louise Daldorph Gammelgaard (Sundhedsplejersker i Ikast-Brande Kommune ved prisoverrækkelsen). Foto: Lasse Skov

4 måneder siden

IKAST-BRANDE Hvert år kårer Dansk Sygeplejeråd (DSR) i samarbejde med Sundhedsstyrelsen og den faglige sammenslutning for sundhedsplejersker »Årets sundhedsplejerske«.

I år er prisen tilfaldet en gruppe af sundhedsplejersker fra Ikast-Brande Kommune nemlig: Anne-Mette Laursen Dam, Majbrit Sangild, Stine Louise Daldorph Gammelgaard og Vibeke Dein.

De har som gruppe modtaget prisen som årets sundhedsplejerske på baggrund af deres arbejde med at udvikle et dialogspil, som hedder »Sundhed på Spil«. Spillet bruges i sundhedsplejens arbejde i skoleregi med eleverne i 4. årgang.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Ideen bag spillet Sundhed på Spil er at nytænke sundhedssamtalen med mellemtrinseleverne – og at åbne samtalen op på tværs af elevgruppen. Sundhedsplejersken spiller spillet med en gruppe af fem-seks elever, og gennem spillet trækker man forskellige spørgsmålskort som for eksempel: »Hvilke tre gode ting ville dine venner sige om dig?«, »Er der nogen eller noget, som kan hjælpe dig med at falde i søvn?«, »Hvem bestemmer hvad du spiser?«, »Hvad kan gøre det svært at slukke for skærmen?«. Spørgsmålene falder inden for forskellige kategorier, for eksempel: Krop, søvn, mad, venskaber.

Spillet er udviklet af sundhedsplejerskerne i Ikast-Brande Kommune efter en udviklingsproces med deltagelse af professor Karen Wistoft.

Lene Lautrup Hansen, som er leder af sundhedsplejen i Ikast-Brande Kommune siger:

- Det er godt at arbejde i en kommune, hvor der er plads til at nytænke og forandre praksis. Lige nu ligger spillet ved Komiteen for Sundhedsoplysning, som skal undersøge, om de kan hjælpe med at brede spillet ud.

Annette Mosegaard (K), formand for børne-, kultur- og fritidsudvalget siger:

- Som formand for børne-, kultur- og fritidsudvalget er jeg glad for- og stolt af vores visionære sundhedsplejersker. Prisen som Årets Sundhedsplejerske er et synligt bevis på, at de på fineste vis finder nye veje for at være i dialog med børn om trivsel og sundhed.

Sundhedsplejerskerne modtog prisen på Landskonferencen for Sundhedsplejersker på Munkebjerg i Vejle.