Netværksdag skal bygge bro mellem lokale og internationale

Kommunens internationale medarbejdere og deres familier til en dag fyldt med informationer og netværk til Expat Day 4. september i Hjertet

2. september 2021, 13.11

Bosætningsguide Lene Møller Fløe vil med arrangementet 4. september gøre det lettere for internationale borgere at få en god hverdag i Ikast-Brande Kommune. Foto: Flemming Hansen

NETVÆRK Danskundervisning, frivillighed, kulturtilbud, boligsøgning, fritidsaktiviteter og foreningsoverblik, introduktion til biblioteket, iværksætterservice og meget mere. Der er mange ting at forholde sig til som ny i et land.

Derfor skal arrangementet under navnet Expat Day være med tilm at gøre tilværelsen lidt lettere i Ikast-Brande Kommune. Det skriver bosætningsguide Lene Møller Fløe i en pressemeddelelse.

- Med Expat Day får internationale et indblik i det, der foregår i kommunen. Arrangementet har - udover at give de internationale et godt afsæt for at lære kommunens tilbud bedre at kende - også fokus på, at de internationale lærer andre at kende og får nogle kendte ansigter.

Mens de voksne hører om kommunens tilbud, aktiveres børnene i Streetsport-hallen sammen med frivillige studerende fra IB på Ikast-Brande Gymnasium, lyder det.

Netværk med en international

Bosætningsguiden får af og til henvendelser fra internationale borgere, der gerne vil øve det danske sprog med en dansker.

- Det kan for eksempel være under en gåtur i supermarkeder, hvor man øver ord - eller det kan være en snak over lokalavisen, lyder det fra Lene Møller Fløe, som tilføjer, at man er velkommen til at tage fat i hende ved interesse.

Arrangementet finder sted om formiddagen og kræver tilmelding på https://ikast-brande.nemtilmeld.dk/23/.