Hoftevrid og røde ansigter i Strøgcentret

Byens træningscentre gav lørdag opvisninger og inspiration i gågaden

Udgivet:10. januar 2018, 07.43

Læsetid:4 minutter

Sevim Genc (i midten) fra Fitness World var på plads for at informere om mulighederne i centret. På cyklen er det bodybike-instruktør, Bjarke Andersen.

Aske Cornelis Visser Ottosen
| aso@herningfolkeblad.dk

5 år siden

Ikast Hofterne bevæger sig i et hastigt tempo, mens ansigtsfarverne langsomt toner over i forskellige nuancer af rød.

Det går ikke stille for sig midt på Strøgcentret, hvor et hold fra Basic Gym er i fuld gang med en zumba-opvisning.

Anledningen er, at Vores Ikast som noget nyt har arrangeret »Fit med Vores Ikast«.

Her har de inviteret byens tre træningscentre samt Ikast-Brande Kommunes Sundhedscenter ned i Strøgcentret, for at de kan skabe opmærksomhed omkring sig selv og måske også skaffe nogle nye medlemmer blandt de interesserede ikastboer, der skulle lægge vej forbi.

Et sundt nytårsforsæt

- I Vores Ikast har vi alle mulige medlemmer, og vi har også en del træningscentre med, så hvorfor ikke slå et slag for hele byen, så de kan blive fit med Vores Ikast, lyder det fra chef i Vores Ikast, Jan Birk Knudsen.

Det er første gang at man prøver kræfter med arrangementet, og i følge Jan Birk Knudsen er det ikke helt tilfældigt, at arrangementet ligger i begyndelsen af januar.

- Gennem mange år har det været en tradition, at folk laver nytårsforsæt. Det har lige været jul og alle render rundt med de to kilo ekstra, fortæller han og fortsætter:

- Vi kan se, at der er folk i gaden, og det er jo det, vi gerne vil.

Det er dog ikke kun hos Basic Gym, at der bliver svinget med hofterne. I Strøgcentrets sydlige ende viste et hold fra Fitness World også prøver på deres zumbaevner.

Inspiration

Foran træningscentrets indgang står Sevim Genc klar til at fortælle forbipasserende om, hvad de kan få hos Fitness World.

- Vi står her, for at promovere os selv og lukke lidt op for, hvad vi kan gøre for dem og måske inspirere dem til at begynde på noget holdtræning, siger Sevim Genc, der er personlig træner samt holdtræner i FitnessWorld.

Hun oplever generelt, at interessen for at træne stiger markant efter decembers mange julefrokoster og familiesammenkomster, hvor der kommer fedtholdig mad på bordet.

- Det sker lige så snart, vi passerer jul. Det skyldes nok dårlig samvittighed og juleræs med for meget mad. Alt det ekstra der er blevet spist skal helst køres af inden for en uge i januar, siger hun med et smil.

Fitness til alle aldre

Lidt længere oppe ad strøget står daglig leder af træningscentret Loop, Lis Kudsk sammen med instruktør Dorthe Flindt.

De har stillet op med romaskine og en stand, hvor man blandt andet kan vinde et tre måneders medlemsskab til centret.

- Det er super fedt. Vi holder jo til ude i den anden del af byen, så det er rigtig godt for os at komme ned i midtbyen og vise, at vi eksisterer, fortæller Dorthe Flindt.

I løbet af dagen har de to kvinder haft besøg af både nysgerrige forbipasserende og egne medlemmer, der lige skal hilse på, men nogen zumbaopvisning er der dog ikke.

- Vi ligger som et helt andet træningscenter end de andre to, vi henvender os jo til mere til den ældre generation. Vi har ikke zumba og sådan noget, men vi har andre hold hos os, fortæller den daglige leder.

Chefen er tilfreds

Chef for Vores Ikast, Jan Birk Knudsen, er tilfreds med arrangementet, der denne lørdag har samlet mange af medlemmerne hos de respektive træningscentre og nysgerrige beboere i området.

- Det kunne godt være noget, vi gør igen. Vi kan jo høre, at de får medlemmer allesammen, lyder dommen fra arrangøren.

Lyden af spansksprogede og dansevenlige toner, der glider ud af de opstillede højtalere, er endnu ikke stilnet af hos Basic Gym, hvor smilene på trods af den lange danseopvisning stadig er intakte.

Havde Strøgcentret ikke haft tag på, havde sveddråberne på de deltagende nok været færre og smilene nok for længst være stivnet i det kolde januarvejr.

Strøgcentret var lørdag fyldt med træningsaktiviteter. Her er det Basic Gym, der er i fuld gang med en zumbaopvisning. Foto: Tom Laursen
Daglig leder af Loop, Lis Kudsk (t.v.) og Dorthe Flindt var også på plads. Ved deres stand kunne man blandt andet vinde tre måneders gratis træning.
Foran Cafe Magnus var zumbaholdet fra Basic Gym i fuld gang til stor fornøjelse for forbipasserende samt gæster på caféen.